Sport Ostalo

gimnastika

Velike ambicije: Ana Đerek i šest mušketira ciljaju dva finala i medalju

gimnastika

Najbolji hrvatski gimnastičari najavili su nastup na skorašnjem Europskom prvenstvu u rumunjskom gradu Cluj-Napoca, gdje će im osnovni cilj biti ulazak u dva finala i osvajanje jedne medalje, a s nestrpljenjem očekuju i nastup na Svjetskom kupu pred domaćim navijačima u Osijeku, od 18. do 21. svibnja.

Na Europskom prvenstvu u Rumunjskoj nastupit će šestorica hrvatskih gimnastičara i Ana Đerek kao jedina gimnastičarka koja će se natjecati na gredi i parteru. Gimnastičari će se za finala boriti na dvije sprave: Filip Ude, Robert Seligman, Matija Baron i Leonardo Kušan će vježbati na konju s hvataljkama, a Tin Srbić i Anton Kovačević na preči.

- Dečki i cure su nas razmazili svojim odličnim rezultatima na europskim i svjetskim natjecanjima pa sve što nije medalja se u javnosti doživljava kao neuspjeh - rekao je predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza Stevo Tkalčec.

Seligman i Ude: Neka se ponovi 2008.

Osječanin Seligman već dugi niz godina pripada svjetskom vrhu na konju s hvataljkama.

- Puno sam puta bio na postolju, a želio bih i pobijediti. Uvijek je najljepše nastupati pred domaćim navijačima, atmosfera je uvijek sjajna. Uvjeren sam da ćemo imati niz finalista, a onda se nadam da ćemo se u finalnima predstaviti u najboljem svjetlu - rekao je 30-godišnji Osječanin koji će u Cluju pokušati doći do novog europskog odličja nakon bronce 2008. u Lausannei, gdje mu je društvo na postolju radio Čakovčanin Ude koji je tada osvojio srebro.

- Obavili smo zajedno posljednje pripreme i pred sucima izveli vježbe za koje smo obojica dobili odlične ocjene. Neka se ponovi 2008. - poželio je Seligman.

Za osvajača olimpijskog srebra iz Pekinga sezona je počela osvajanjem odličja na Svjetskom kupu u Bakuu, a blizu postolju bio je i u Dohi.

- Nikad tako dobro nisam otvorio sezonu. Malo smo promijenili vježbu. Neću sebi stavljati nikakav pritisak. Idem na EP odvježbati najbolje što mogu - istaknuo je Ude koji zbog nešto drugačijeg plana priprema ove godine neće nastupiti na Svjetskom kupu u Osijeku.

Hrvatski gimnastičari i gimnastičarke na put su prema Cluju krenuli danas. U ponedjeljak i utorak, 17. i 18. travnja, na programu su treninzi, kvalifikacije za gimnastičare su u srijedu, 19. travnja, a za gimanstičarke u četvvtak, 20. travnja. Finala po spravama su na programu u subotu i nedjelju, 22. i 23. travnja. 

 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo