Sport Ostalo

KOBNA DRUGA DIJAGONALA

Splitska gimnastičarka Ana Đerek zbog pada ostala bez finala partera na Europskom prvenstvu

KOBNA DRUGA DIJAGONALA

Hrvatska gimnastičarka Ana Đerek završila je svoje nastupe na Europskom prvenstvu u Cluj-Napoci, a zbog pada je ostala bez finala partera. Ana je zbog pada na gredi skupila 10,566 bodova, a na parteru, također zbog pada, i to na drugoj dijagonali, 12,333 boda.

- Nisam zadovoljna s nastupom. Gredu sam pala, ali to me nije toliko razočaralo, jer je to greda i tu se nema što puno žaliti. Puno mi je više žao partera, jer sam s padom dobila jako dobru ocjenu. Da nisam pala, to bi vjerojatno bilo finale, a i norma za Svjetsko prvenstvo na jesen u Montrealu - kazala je najbolja hrvatska gimnastičarka.

Mlada 18-godišnja Splićanka je prije nekoliko tjedana na Svjetskom kupu u Dohi bila u dva finala i osvojila broncu na parteru. Prošle godine na toj spravi je bila 22. na EP-u u Berlinu. U Rumunjskoj je lovila normu za SP.

- To mi je bio cilj, pa mi je žao da sam došla toliko blizu te trinaestice i otpala zbog jednog malog kiksa. Ipak nije to bilo to - rekla je Ana nakon nastupa.

U petak su na programu EP-a višebojska finala, u subotu će u borbu za medalju na konju s hvataljkama Robert Seligman, a u nedjelju na preči debitant Anton Kovačević.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo