Sport Ostalo

Slavlje nakon velike borbe

I Kaštelanke slavile u prvoj utakmici

Slavlje nakon velike borbe

Nakon muškog dijela večeri, na parket su izašle ženske predstavnice kaštelanskog i zagrebačkog kluba, „marinke“ kao favoritkinje očekivano tražile su pobjedu na otvaranju finalne serije. Međutim, nije im ni blizu večer počela kako su se nadale. Igraju u primjetnom grču dok Zagrepčanke „lete“ parketom, s lakoćom nižu poen za poenom i u tren oka je polovica prvog seta i ogromna prednost gošći (8:15), a ta prednost uskoro se pretvorila u ukupno vodstvo.

Slična slika gledala se i većinu iduće dionice. Gošće nastavljaju gdje su stale, kaštelanska obrana pušta puno više nego što bi trebala i opet se kraju seta bliže s velikim zaostatkom (13:18). Tada stvari napokon počinju sjedati na svoje mjesto, par blokova u nizu zaustavlja nasrtaje protivnica pa se razlika smanjuje, a u samom kraju Kaštelanke dolaze i do prve prednosti (23:22) koju ubrzo okrunile izjednačenjem u setovima.

Sada je momentum na njihovoj strani pa na tehničkom time-outu trećeg seta imaju već šest poena prednosti (12:6), a u završnicu ulaze s tri (20:17). No, par grešaka i drama je opet prisutna, tek „na razlici“ „marinke“ uzimaju set i dolaze na prag pobjede.

Taj potpuni preokret dao im je krila pa najbolje igraju u posljednjem, četvrtom setu kojeg s lakoćom u malo više od dvadeset minuta završavaju s ogromnom prednošću i tako upisuju prvu od tri potrebne pobjede.

OK Marina Kaštela – HAOK Mladost 3:1 (19:25, 25:22, 27:25, 25:14)

Kaštel Stari, Gradska dvorana, gledatelja: 600

Suci: Domagoj Niessner (Čavle) i Bojan Brlas (Rijeka)

OK Marina Kaštela: Ninčević, Botić, Subašić, Božičević, Dežulović, Barić, Cvetnić, Ujević, Vukić, Ćurak, Miljak, Parčina.

HAOK Mladost: Matić, Bečić, Vukasović, Josipović, Štimac, Luketić, Kulić, Božić, Lada, Sarjanović, Strunjak, Vrbanc.
 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo