Sport Ostalo

futsal

Mogu li Šibenčani napraviti još jednu senzaciju i okrenuti polufinalnu seriju protiv Splićana?

futsal

Malonogometaši šibenske Crnice u play offu su već napravili jedno malo sportsko čudo kada su se vratili iz minusa u četvrtfinalnoj seriji protiv Vrgorca i plasirali se u polufinale.

Mogu li Šibenčani napraviti još jednu senzaciju i okrenuti polufinalnu seriju protiv Split Tommya? Naime, favorizirani Splićani slavili su u prvoj utakmici na Gripama s uvjerljivih 6:1. Uzvrat je večeras u 20.30 sati na šibenskom Baldekinu. Pitanje je hoće li “trgovci” dvokorakom u završnicu, ili će Crničani uspjeti izboriti majstoricu na Gripama.

- Činjenica je kako je Split puno ozbiljniji protivnik nego Vrgorac, zato će nam kudikamo teže biti ponoviti sličan podvig. Split je gladan trofeja, složili su ekipu koja je faktički reprezentacija Hrvatske... No, stoji i podatak da smo mi na prvu utakmicu u Split išli iscrpljeni nakon majstorice s Vrgorcem. Nadalje, bili smo silno oslabljeni, tako da nismo mogli pružiti dostojan otpor - kaže Mladen Perica Štrla, trener Crnice.

U taboru Šibenčana nadaju se kako će u revanšu na Baldekinu biti druga pjesma. Jer, Crničani su imali tjedan dana da se rekuperaju, a u sastav im se vraćaju dvojica igrača (Nospak i Perić) tako da će Perica moći računati na nešto širu rotaciju:

- Ojačani idemo u uzvratnu utakmicu. Vjerujem da ćemo pružiti pravu partiju. Premda, nas muči nedostatak iskustva. Praktički su samo dvojica naših igrača bili u situaciji da igraju polufinale play offa. Svi ostali su prvi put u sličnoj poziciji. No, to će im vrijediti za budućnost. Što se sadašnjosti tiče, nadam se da ćemo na Baldekinu Splitu pružiti dostojanstveniji otpor nego što je to bilo na Gripama - istaknuo je trener Šibenčana.

Perica ima puno iskustva vođenja play off utakmica i poznat je kao trener koji nikada ne odustaje;

- Jasno, poduzet ćemo sve da dobijemo Split Tommya. Pokušat ćemo odigrati pravu mušku utakmicu, da naši navijači budu zadovoljni. Ako Split bude bolji, sportski ćemo im čestitati - zaključio je Perica.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo