Sport Ostalo

Voda do grla

Prva kiša potopila poljudske dvorane: samo u gimnastičarskom klubu Marjan šteta se zbraja u stotinama tisuća kuna

Voda do grla

Netko zbraja bodove i rezultate, a netko štetu. I to pozamašnu, obilatu. Kiše jesenje mogu biti lijepe, onako, kao dažd, ali kada vam poplavi objekt u kojem provodite sportsku aktivnost, onda vam sva ta voda – izađe na nos i uši.

Sportski objekt na Poljudu trenutno se renovira, bazeni prolaze kroz energetsku obnovu, ali dvorane koje su na drugoj strani su nakon prve jesenske kiše doživjeli mali armagedon. Poplavilo je sve uz stijenku, s krova je kapalo po parteru, jama za preskok ispunjena spužvama se natopila vodom, strunjače se namočile. I sve to u vikendu kada je splitski gimnastički klub Marjan bio domaćin natjecanja.

Sunčano vrijeme otkrilo je zapravo veličinu štete koju je pretrpio splitski Marjan klub koji je na proteklih tri Olimpijskih igara imao svoju predstavnicu. Ulaganje u opremu, sportaše, sve je s prvom kišom otišlo – niz vodu.

- Ajme meni, još niti ne znamo kolika je šteta, ali je sigurno ogromna, usudila bi se kazati da se broji u stotinama tisuća kuna – kratko nam je kazala predsjednica Marjana Deni Borozan.

Kako dalje, Ana Đerek je nedavno na Svjetskom kupu u Parizu bila četvrta i peta, mjesta za trening neće biti neko vrijeme. Barem dok se ne saniraju štete od vlage i donekle ne pripremi dvorana za trening.
Veliki su upitnici nad članovima Uprave splitskog kluba, ponovno improvizacija po hodnicima, vraćanje na početak, kao da dva desetljeća rada nije niti postojalo.

I kada se bazeni energetski obnove, a kasni se obilato, klubovi treniraju po Makarskoj, Kaštelima, igraju u Zadru Ligu prvaka nitko ne zna što će donijeti jesen. Jer jedna strana poljudskog objekta neće biti optimalna za rad, a mnoštvo klubova baš trenira u tim dvoranama. Mnogo je upitnika, sezona je počela, a dosta je toga prepušteno improvizaciji.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo