Sport Ostalo

Uvijek na vrhu

Fantastičan rezultat solinskog olimpijca: na svjetskim listama zauzima drugo mjesto u dvije različite discipline

Uvijek na vrhu

Senzacionalni je uspjeh virskog sportskog ambasadora, solinskog olimpijca i reprezentativca Hrvatske Petra Gorše na 52. ISSF Svjetskom streljačkom prvenstvu u korejskom Changwonu ostavio je veliki odjek. Nakon što je postao svjetski viceprvak u zračnoj pušci, Gorša je ponovio uspjeh osvojivši drugo srebrno odličje, ovog puta u disciplini 3 x 40 trostav (50 metara). I postao jedini strijelac koji je na istom prvenstvu osvojio medalje u dvije različite discipline, gađanju zračnim i malokalibarskim oružjem.

Koliko je to veliki rezultat bio govori i nova svjetska ljestvica. Solinski olimpijac je na najnovijim listama na drugom mjestu u gađanju zračnom puškom s 2108 bodova, odmah iza Rusa Sergeya Kamenskiyja koji ima 2670, dok treće mjesto zauzima Mađar Istvan Peni s 1448 bodova. U gađanju malokalibarskim oružjem Gorša je drugi s 2323 boda, iza vodećeg Poljaka Tomasza Bartnika koji ima 2696 bodova, dok je treći Kinez Haoran Yang s 1909 bodova.

Koliko je ovaj Goršin plasman velik govori i podatak da među deset najboljih svjetskih strijelaca on ima dva druga mjesta. Sergey Kamenskiy je vodeći u zračnoj puški i sedmi u trostavu MK puška. Mađar Istvan Peni je treći u zračnoj puški i četvrti u trostavu MK puške, dok je Kinez Haoran Yang šesti u zračnoj puški i treći u trostavu MK puške. Peti strijelac za dva plasmana u TOP 10 je Kinez Zicheng Hui koji je sedmi u zračnoj puški i deveti u trostavu MK puške.

Kod žena je Riječanka Snježana Pejčić na drugom mjestu u gađanju MK puškom – trostav, a u prvih deset po disciplini nema niti jedne streljačice koja ima dva plasmana u vrhu poretka.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo