Sport Rukomet

razgovor u HRS-u

Lino Červar se vraća na klupu Hrvatske?; 'Slažem se sa svime što je rekao Gobac'

razgovor u HRS-u

Kako su najavili i Lino Červar i čelnici HRS-a, danas je priča o povratku trofejnog trenera na hrvatsku klupu dobila svoje konačne konture.

Što je Červar dogovorio s Makedoncima, tajna je, HRS će tražiti vjerojatno čistu situaciju za stopostotnu posvećenost reprezentaciji uoči Eura 2018, kojem smo domaćini, ali Lino je u utorak u Našicama odigrao najvjerojatnije posljednju utakmicu SEHA sezone s Metalurgom - pišu Sportske novosti.

Nakon današnjeg sastanka s dopredsjednikom HRS-a Zoranom Gobcem stigla je i najkonkretnija potvrda će Lino biti taj, iako ćemo na službenu potvrdu pričekati još desetak dana.

- Ima još nekoliko stvari koje se moraju korektno završiti i kroz vrlo kratko ćemo vas obavijestiti o svemu. Nadam se da ćemo se naći u sljedećih desetak dana i da ćemo tada imati novog izbornika. To je sve što se može reći. Nigdje ne zapinje već gospodin Červar ima korektan odnos prema poslodavcu i institucijama za koje radi, rekao je Zoran Gobac nakon sastanka, dok je Lino samo znakovito ustvrdio:

- Slažem se sa svime što je rekao Gobac.

Ostao je zapravo samo jedan problem, a to je što bezbolniji, korektni rastanak s makedonskom reprezentacijom. Lino i dalje ima obveze u Makedoniji, reprezentacija ima kvalifikacije za EURO 2018. u petom i šestom mjesecu ove godine, a nema novog izbornika.

Makedonci se nisu očitovali, ali kako stvari stoje, to ne bi bio Raul Gonzales,trener Vardara, nego Kasim Kamenica, negdašnji trener Zagreba, koji trenutačno vodi Pelister iz Bitolja i uživa visoko povjerenje čelnih ljudi makedonskog rukometa.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Rukomet