Sport Rukomet

dobre vijesti

Split sve bliži domaćinstvu Europskog rukometnog prvenstva!

dobre vijesti

Grad Split sve je bliže domaćinstvu Europskog prvenstva u rukometu 2018. godine. Sukus je to razmišljanja gradskih čelnika nakon što su predstavnici Europske rukometne federacije (EHF) obavili tehničku inspekciju Spaladium Arene.

- Arena zadovoljava sve uvjete za održavanje Eura uz male preinake koje ne znače veliki građevinski zahvat. Riječ je o vanjskoj fasadi koja će se trebati prekriti improviziranom skelom. Djelatnici Spaladium Arene u narednih će nekoliko dana zatražiti ponude za te manje primjedbe pa ćemo znati koliko će to koštati - rekao je Ozren Bužančić koji je inspekciji prisustvovao kao predstavnik Grada, točnije kao savjetnik za sport splitskog gradonačelnika Ive Baldasara.

Bužančić je optimističan, smatra kako su EHF-ove zamjerke lako rješive sitnice. No, glavni problem ostaje financijski dio. Već poznata priča.

- Do ždrijeba u lipnju sve mora biti definirano, mora se potpisati ugovor koji mi kao Grad ne možemo potpisati jer nemamo proračun. Ali imamo podršku Županije, Središnjeg državnog ureda za šport, Vlade, a koliko čujem i Ureda predsjednice. Vjerujem da ćemo pronaći rješenje - smatra Bužančić.

Predstavnici EHF- i Hrvatskog rukometnog saveza koji su obišli Spaladium iznutra i izvana tijekom tri sata koliko je inspekcija trajala nisu htjeli davati izjave, za razliku od Andre Krstulovića Opare, saborskog zastupnika i kandidata za gradonačelnika Splita koji je svojim dolaskom dao podršku domaćinu.

- Iz EHF-a su u početku bili suzdržani, ali smo se razišli s optimizmom i poručio sam im da se u siječnju vidimo ovdje na Euru u Splitu. Naše su šanse sve veće - kazao je Krstulović Opara.

EHF bi se službeno trebao oglasiti za desetak dana putem priopćenja koje će biti upućeno HRS-u i Gradu Splitu. Do tada ostaje samo - čekati. I nadati se najboljemu.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Rukomet