Sport Rukomet

službeno je

Lino Červar se vraća na klupu rukometne reprezentacije Hrvatske, odgovorio na pitanje o Baliću i Metličiću

službeno je

Lino Červar je i službeno proglašen novim izbornikom rukometne reprezentacije Hrvatske. U 12 sati je počela pressica, a uvodnu je riječi mao predsjednik HRS-a Tomislav Grahovac.

- Lino Červar je novi izbornik, potpisao je ugovor na godinu dana. Zadovoljni s njegovim trenerskim i ljudskim kvalitetama, on će unijeti novi vjetar u reprezentaciju i dobro surađivati sa svima - izjavio je  Grahovac.

Riječi je zatim dobio i novi izbornik, javljaju Sportske novosti.

- Došao sam doma, što da drugo kažem. Život trenera s kovčegom u ruci je jedno putovanje. Za nekoga je to dugo putovanje, za nekoga nažalost kratko. Moje putovanje je zaista dugo, 40 godina, od tog 20 u inozemstvu. Dođe trenutak kad se čovjek zaželi svoje kuće i obitelji, tako da ,uvijek su rastanci teški, ali kod dođeš kući ipak je lakše jer si okružen onima koji te vole - započeo je vidno emotivni Červar.

Osvrnuo se i na vrijeme provedeno u Makedoniji.

- Želim se zahvaliti Makedoniji, bio sam tamo 7 godina, poštovali su me, dočekali raširenih ruku. Htio bih se zahvaliti i svojim bivšim igračima - Goluži, Babiću u njihovim stožerima i za uspjehe koje su postigli. Hvala rukometnom savezu jer bez igrača niti ja ne bih bio ovdje, njima dužno poštovanje, hvala i Gopcu koji me pratio od početka - istaknuo je Červar.

Pred Červarom je veliki izazov, jer Hrvatska je u siječnju iduće godine domaćin EP-a. Javnost zanima koje će igrače odabrati i tko će mu biti pomoćnici. Stručni stožer?

"Suradnici moraju biti lojalni. Misliti svojom glavom, ali i da djelujemo u istom smjeru." Balić i Metličić? "Ne mogu prejudicirati. Znate, ja sam ipak djevica u horoskopu, pa trebam dobro razmisliti."

Kada ćete testirati nove igrače?

"Okupljanja su u svibnju i lipnju. Bit će novih igrača, ja imam nove ideje." Nemate natjecateljskih utakmica pred Euro u Hrvatskoj? "Cilj nam je vrh europskog rukometa. Želim medalju što većeg sjaja, ali ako kažem nešto više od toga, zvučat ću bahato, a to nikako ne želim."

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Rukomet