Sport Rukomet

9. i 14. lipnja

Okupili se hrvatski rukometaši uoči kvalifikacijskih susreta s Crnom Gorom

9. i 14. lipnja

Hrvatska muška rukometna reprezentacija okupila se u ponedjeljak u Zagrebu uoči puta u Osijek gdje će se pripremati za kvalifikacijske oglede za Svjetsko prvenstvo 2019. protiv Crne Gore.

Prvi kvalifikacijski susret protiv Crne Gore na rasporedu je 9. lipnja u osječkoj dvorani Gradski vrt s početkom u 20 sati, a uzvratni susret igra se u Podgorici 14. lipnja također u 20 sati.

Reprezentaciji će se naknadno priključiti Krešimir Kozina, Manuel Štrlek, Marko Mamić i Lovro Mihić koji su jučer igrali posljednje ovosezonske utakmice za svoje klubove. S početnog popisa od 20 igrača, na ovoj akciji zbog ozljede neće biti kapetana Domagoja Duvnjaka, a umjesto njega je pozvan Ivan Slišković koji se priključuje reprezentaciji prvi put nakon Olimpijskih igara u Riju. Naknadno je također pozvan i rukometaš PPD Zagreba Valentino Ravnić.

Izbornik Lino Červar istaknuo je kako je Crna Gora neugodan protivnik, ali da će hrvatska reprezentacija biti spremna na sve:

"U trenutku smo kada je pred nama najvažniji zadatak – plasman na Svjetsko prvenstvo. Protivnik nam je Crna Gora i želim odmah reći da s optimizmom moramo ići u te susrete. Međutim, ako želimo pobijediti, moramo biti vrlo koncentrirano jer Crna Gora je jako homogenizirana u zadnje vrijeme iako ih svih podcjenjuju. Vidjelo se da su dobri i na Europskom prvenstvu, neovisno o plasmanu. Znamo da imaju nekoliko vrlo vrsnih igrača koji igraju u inozemstvu, na to treba jako obratiti pažnju. Vidim da malo kriju informaciju koja je njihova definitivna reprezentacija, ali ćemo i to saznati. Neovisno o tome kakva će biti njihova reprezentacija, moramo biti spremni na sve, na veliku borbu jer s time možemo nadoknaditi neke slabosti koje sam vidio već na Europskom prvenstvu. Opet kažem, s optimizmom idemo u ta dva susreta cijeneći sebe, ali i respektirajući protivnika."

Osvrnuo se kratko izbornik i na probleme s ozljedama:

"Moramo biti realni i razumjeti da imamo nekih problema. Nemamo Domagoja Duvnjaka, lidera reprezentacije, Manuel Štrlek je imao problema sa sitnom povredom, ali se nadamo da je sve u redu.Polako slažemo novu reprezentaciju s novim igračima, prvenstveno mislim na mlade igrače. Imamo pred sobom cilj da se plasiramo na Svjetsko prvenstvo i da tamo pokažemo jednu novu Hrvatske. Predstoji nam mnogo posla. Svjestan sam toga i toga sam se prihvatio sa suradnicima. Trebamo što prije napraviti respektabilnu reprezentaciju koja će odisati ogromnim entuzijazmom, posvećenošću, čvrstinom i zato razmišljamo o mladoj reprezentaciji koja će kasnije imati svoj ispit na Mediteranskim igrama. Tu će biti mnogo i naših sadašnjih igrača, radimo jedan proces obnavljanja, stvaranja reprezentacije na koju ćemo svi biti ponosni, kao što smo bili ponosni na onu reprezentaciju u kojoj je bio Balić, na onu iz koje se zadnji oprostio Vori. Počinje nova, velika priča, ali za to moramo biti posvećeni, realni i strpljivi. Sada ipak ispred sebe imamo Crnu Goru, koncentriramo se na nju", zaključio je izbornik Červar.

Nakon gotovo dvije godine u redovima reprezentacije ponovo se nalazi Ivan Slišković:

"Drago mi je da sam opet dio reprezentacije, znamo svi što to znači. Sretan sam, hvala Bogu, da sam se vratio na teren. Polusezona je bila dobra. Bilo je malo oscilacija, što je normalno nakon duge pauze, ali što je išlo bliže kraju, bilo je sve bolje tako da sam zadovoljan. Vjerujem da možemo pobijediti Crnu Goru. Imamo kvalitetu, imamo sve potrebno za pobjedu."

Iza vođe hrvatskog napada Luke Cindrića duga je klupska sezona, ali vjeruje da Hrvatska može pobijediti i plasirati se na Svjetsko prvenstvo:

"Nakon naporne klupske sezone lijepo je doći ovdje i nadam se da ćemo svi doći zdravi i spremni. Što se tiče tih utakmica, Crna Gora je odličan protivnik koji igra jednu neugodnu, duboku zonu i mislim da se trebamo dobro pripremiti. Naravno, očekivanja su velika i očekujemo pobjedu, ali svjesni smo da neće biti jednostavno tako da bih pozvao navijače u Osijek, da dođu u što većem broju jer s njima je sve lakše."

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Rukomet