Sport Rukomet

Prva liga rukometašica

Kežićeva 'desetkom' zamela Riječanke: Splićanke u ljutoj borbi za opstanak

Prva liga rukometašica

Tijekom cijelog susreta domaće igračice bile su bolje od gošći jer su čvrstom obranom i brzim a efikasnim napadom došle do vodstva od 4:0, te razliku držale do kraja susreta. Polovinom drugog dijela imale su prednost od čak +8 (22:12). 

Zanimljivo da su igračice iz Rijeke svoj prvi pogodak postigle tek u 9.minuti susreta. Uz kapetanicu Andrijanu Vlatku Jelčić koja je imala 13 obrana, a još jednom se pokazala Renata Kežić sa 10 postignutih pogodaka da je nezaustavljiva uz potporu ostalog dijela ekipe. Ovom vrijednom pobjedom Dalmatinka je zasjela na peto mjesto sa 10 bodova.

Težak poraz Splićanki - ne rezultatski koliko po pitanju značaja - jer se sada nalaze usred ljute borbe za ostanak. Jedna su od čak pet ekipa sa samo dva boda nakon što su na Gripama izgubile od Osijeka koji je pred ovaj susret imao ravno nula bodova. Split je vodio 11:8 koncem prvog dijela, a onda su Osječanke, usprkos kraćoj klupi, okrenule na 16:12. Splićanke su u par navrata došle na minus jedan, ali nisu uspjele izjednačiti i bodovi su otišli u Slavoniju.

Šteta, tim više što je utakmica bila humanitarnog karaktera. Studenti Visoke škole Aspira prikupljali su donacije za polaznike Centra za autizam Split kojima su u poluvremenu igračice Splita 2010 podijelile poklone. Cilj je svega bio proširiti svijest o autizmu.

Semafor

Dalmatinka - Zamet 24:18 (12:9)

Ploče - Dom športova. Gledatelja 200. Suci: Ivica Glavinić i Mile Veraja(oba iz Metkovića)

Dalmatinka: Sršen, Rotim, Arar (1), Cvijanović, Jarak (4), Kežić (10), Zelić (2), Barbir (1), Marinović, M.Žderić (4), Radoš, Krilić, I. Žderić (2), Nikolac, Jelčić (13 obrana)

Zamet: Hren (4 obrane), Troskot, Mršić, Perčić Bahtiri, Židek (1), K. Mikolić (7), I. Mikolić (2), Skokandić, Močibob, Stanić (4), Visković (2), Đuzel (1), Bukvić (1), Piršl (6 obrana)

SPLIT 2010 - OSIJEK 18:21 (11:9)

Split, Mala dvorana SC Gripe. 1. HRL, 9. kolo.Gledatelja 300. Suci: Magić i Špiranec (oba iz Trnovca Bartolovečkog).

SPLIT 2010: Mrkonjić, Stilinović, Kapitanović, Marić Banje (2), Plazibat, Buljan, Rubić (1), Birtić, Budić (2), Sablić (1), Radošević (1), Ivičević, Škarić (1), Ercegović (4), Surjan (5), Zelić (1).

OSIJEK: Putnik (1), Hren (2), Bošković, Zirn (5), Dragojević, Borac, Prskalo (1), Jeršek (3), Zagorščak (2), Špoljarić (7), Damjanović, Brkić, Frančić.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Rukomet