Sport Rukomet

europsko prvenstvo za rukometašice

Prošle 'ispod radara': u Francusku išle vidjeti događaju li se čuda ovih dana

europsko prvenstvo za rukometašice

Nekako ispod radara i s nevelikom pozornošću javnosti hrvatska ženska rukometna reprezentacija otisnula se put Francuske gdje nastupa na Europskom prvenstvu. Hrvatice su u skupini C koja se igra u Montbeliardu sa Španjolskom, s kojom igraju večeras od 18 sati, te Mađarskom i Nizozemskom.

Cilj je biti među prve tri reprezentacije koje prolaze u sljedeći krug, no ni to neće biti jednostavno s obzirom na pomlađeni roster kojem nedostaje iskustva.

Kladionice nas stavljaju na samo dno poretka potencijalnih prvaka, s koeficijentom 251, baš kao Slovenija. Hrvatice su autsajderice i za osvajanje skupine (koef. 26), iza Mađarske i Španjolske (po 4) te Nizozemske (1.5). Skupina je teška, a šansu za drugi krug izabranice Nenada Šoštarića moraju tražiti protiv Španjolske i Mađarske, jer Nizozemke su aktualne srebrne s prošlog Eura i brončane s prošlog Svjetskog prvenstva i kao takve spadaju među glavne favoritkinje cijelog turnira.

Valjda se neće ponoviti Euro 2016. na kojem je Hrvatska s tri poraza ispala u prvom krugu i završila na posljednjem, 16. mjestu natjecanja.

Popis igračica

Vratarke: Ivana Kapitanović (Metz), Tea Pijević (Lokomotiva), Antonija Tucaković (Podravka)

Lijeva krila: Paula Posavec, Kristina Plahinek (obje Lokomotiva)

Desna krila: Ana Turk (Podravka), Lea Vukojević (Zrinski)

Pivoti: Katarina Ježić (Siofok), Ana Debelić (Podravka)

Vanjske igračice: Dora Krsnik (Krim Mercator), Stela Posavec, Larissa Kalaus, Marina Glavan, Kristina Prkačin (sve Lokomotiva), Valentina Blažević, Ivana Dežić (obje Pogon Szczecin), Selena Milošević, Dejana Milosavljević (obje Podravka).

Raspored C-skupine (Montbeliard)

Danas: Hrvatska - Španjolska (18), Mađarska - Nizozemska (15)

Ponedjeljak 3.12.: Hrvatska - Mađarska (18), Nizozemska - Španjolska (21)

Srijeda 5.12.: Hrvatska - Nizozemska (18), Mađarska - Španjolska (21)

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Rukomet