Sport Rukomet

ep za rukometašice

Platile školu u prvom susretu: Imali smo previše oscilacija u igri

ep za rukometašice

Ako imate 21 tehničku pogrešku u prvom dijelu, mislim na promašaje i izgubljene lopte, onda je jasno da na ovom nivou natjecanja ne smijemo imati tolike oscilacije i padove, kazao je nakon poraza na startu EP-a u Francuskoj od Španjolske (18-25) izbornik hrvatskih rukometašica Nenad Šoštarić. 

- Moram pohvaliti djevojke za drugo poluvrijeme u kojem smo pokazali da možemo biti bolji nego u prvih 30 minuta.Na ovom nivou natjecanja ne smijemo imati tolike oscilacije i padove - kazao je Šoštarić. 

Od početka utakmice bila je vidljivo kako su Španjolke iskusnija ekipa sa iznimno raspoloženom Nereom Penom koja je stvarala velike probleme našoj obrani.

Imali smo niz pogrešaka , a obrana 6-0 sa kojom je Hrvatska krenula nije davala nadu u eventualno iznenađenje. Izbornik Šoštarić već je u prvih 30 minuta iskoristio dva time outa , ali ni to nije pomoglo da se naše mlade igračice pokrenu i pokušaju ublažiti loš dojam koje su ostavile u prvom poluvremenu.

Čak devet tehničkih pogrešaka i niz promašenih šuteva koje je zaustavila iskusna Silvia Navarro potvrđuju visoku razliku od deset pogodataka na kraju prvog dijela (15-5).Nastavak utakmice je  ponudio bolju Hrvatsku , naše su igračice ponovno griješile u napadu, ali su angažmanom i borbenošću nastojale smanjiti visoku prednost Španjolske. Na golu Tea Pijević sa nekoliko uspješnih intervencija pridonijela smanjenju španjolskog vodstva.

Središnji dio gostujuće obrane i dalje je bio  nepremostiv bedem na putu prema golu, ali je Hrvatska pogocima Ane Turk i Paule Posavec smanjila na podnošljivih 23-17 u 51.minuti, a nakraju je završilo s +7 za Španjolke.

- Hrvatska je dobra mlada ekipa i sigurna je  budućnost pred njima, stoga im čestitam na ovoj utakmici i zadovoljan sam stoga našom pobjedom.Ovo je dobar početak turnira za nas - rekao je nakon susreta španjolski izbornik Carlos Viver.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Rukomet