Sport Rukomet

priopćenje HZTA

Hrvatski rukometaš suspendiran nakon testiranja na zabranjene tvari

priopćenje HZTA

Rukometaš Borna Manci Mičević, igrač RK Nexe, privremeno je suspendiran nakon što je u njegovom uzorku urina otkriveno prisustvo zabranjene tvari oktopamina, priopćio je u utorak  Hrvatski zavod za toksikologiju i antidoping (HZTA). 

Kako se navodi u priopćenju, Hrvatski zavod za toksikologiju i antidoping je 22. rujna 2018. godine obavio testiranje na natjecanju, a 17. listopada HZTA je primila obavijest o nepovoljnom laboratorijskom nalazu A uzorka urina Borne Mancia Mičevića kojemu je otkriveno prisustvo oktopamina, zabranjene tvari koja se nalazi u kategoriji S6.b Stimulansi – specificirani iz Popisa zabranjenih sredstava 2018. U priopćenju se dodaje kako sportaš nije imao terapijsko izuzeće.

Mičević je tražio analizu uzorka B koja je obavljena 27. studenog 2018. u WADA-inom akredtiranom laboratoriju u Seibersdorfu, a nalaz analize uzorka B potvrdio je nalaz analize uzorka A.

"Dana 3. prosinca 2018. HZTA je sportašu izrekla privremenu suspenziju te je zbog očiglednog kršenja odredbe 2.1 Pravilnika za borbu protiv dopinga HZTA iniciran stegovni postupak pred Stegovnim vijećem HZTA", stoji u priopćenju Zavoda.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Rukomet