Sport Rukomet

ružan rastanak

Ozračje koje je stvoreno odlaskom Line Červara iz PPD-a ozbiljno prijeti i reprezentaciji

ružan rastanak

Sve ovo što se oko Line Červara posljednjih dana događa u Zagrebu nikako nije dobro za reprezentaciju uoči SP-a koji nas čeka u siječnju u Njemačkoj i Danskoj. Puno toga vezanog za Zagreb vezano je i za reprezentaciju, a prenositi ozračje koje je trenutačno stvoreno oko kluba na dream team hrvatskog rukometa uoči tako važnog natjecanja bilo bi pogubno. Zato je jako bitno da se situacija što prije primiri i riješi, pišu Sportske novosti.

Skočio si u usta

Lino Červar je nezadovoljan što odlazi, makar je sam prije nekoliko dana tvrdnjom da odlazi jer su se tako dogovorili prije sezone sada sebi skočio u usta. Koji su razlozi takve promjene, nervoze, tenzija, teško je dokučiti, no očito je da se na relaciji Line sa Zagrebom nešto dogodilo, nešto o čemu javnost ne zna ništa, jer Lino ne izlazi van dok ne čuje pravo objašnjenje druge strane.

To je na neki način “talačka kriza” koja će teško drugu stranu poljuljati jer račune nije polagala ni Lini, ni njegovim prethodnicima, a činjenica da traju 25 godina u vrhu Europe ipak im daje autoritet koji i Lino mora poštovati jer je put njegova uspona išao baš preko Zagreba. Činjenica da je broj 1 u ligi, da je u LP-u dosegnuo osam bodova super je, stoji, nitko je neće i ne pokušava oduzeti i pitanje je može li nasljednik, tko god to bio, s rasporedom koji dolazi takvo što nastaviti. Ostvaren je strašan plus, ali ne i adut za neke obračune, posebno za Linu koji stalno nešto dokazuje, a to je nakon svega što je učinio nepotrebno jer svi, baš svi imaju puni respekt za njega. To što on to ne vidi njegova je priča koja ostale umara. Nema zavjere, sigurni smo...

Treba jasno reći

No, svatko je kovač svoje sreće, a vrijeme mijenja stvari. Sigurno je da raditi dva tako velika posla sa skoro 70 godina nije lako, činjenica je da je Zagreb pustio trenera da ne vodi SEHA gostovanja, ali je isto tako činjenica da se oni sada ne rastaju u normalnim okolnostima i da je to opasnost za reprezentativne ambicije kod kojih su očekivanja kudikamo veća jer je imao jako dobru selekciju koja može puno i, za razliku od Zagreba, nije nikakav autsajder, nego autoritet na sceni.

On je, istina, malo poljuljan, Lino ga je sa suradnicima vratio nakon Eura okupljajući oko sebe pozitivom i smatramo da takav sukob koji postoji danas ne koristi nikome. Tjeranje mak na konac neće odvesti daleko. Lino mora jasno reći što želi. Onako kako je krenuo lani nakon siječnja, kada smo doma doživjeli krah, treba nastaviti. Je li se otad što promijenilo što ne znamo? Ako jest, neka kaže, da znamo na čemu smo pa da idemo dalje. Ovako, svatko u svom filmu, nećemo daleko.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Rukomet