Sport Rukomet

dalmatinski rukomet

Dubrovčani i Kaštelani najavili žestoku borbu za Premijer ligu

dalmatinski rukomet

Ako se proljeće po jeseni poznaje, dalmatinski rukomet opet će dobiti predstavnika u rukometnoj Premijer ligi.

Najozbiljniji kandidati za ostvarenje tog nauma su jesenski prvak Prve lige Jug Dubrovnik i njegov prvi pratitelj Ribola Kaštela. Jedino „smeta“ Karlovac koji se šulja pri vrhu tablice.

Na vrhu je, dakle, Dubrovnik koji je jedini poraz prije zimske pauze doživio baš u Karlovcu prošlog vikenda. Da je tu pobijedio, Karlovčanima bi pobjegao na sedam bodova i praktički ih izbacio iz daljnje utrke za naslov prvaka.

Trener Silvio Ivandija sastavio je vrlo dobru momčad koja je i prethodnih sezona bila opasna, ali bi na duge staze ipak padala. Sada se, međutim, nazire povijesni ulazak u najviši rang hrvatskog klupskog rukometa. Zanimljivo, Dubrovnik je tek osmi u poretku efikasnosti, ali zato ima drugu najbolju obranu.

Dubrovčani na odmor odlaze s tri boda prednosti nad Karlovcem i Ribolom Kaštela. Kaštelani su vlasnici najčvršće obrane lige pa su tako Hrvatski Dragovoljac ostavili na samo 15 golova, Biograd na 16, Metković 17, Trogir 18... Minimalni porazi u gostima kod Buzeta i Kozale koštali su ih boljeg bodovnog učinka.

Metković Mehanika krenula je dobro s četiri pobjede i dva remija u prvih šest dvoboja, ali su do kraja jeseni ipak izgubili korak s vodećim trojcem.

Teško će do čudesnog preokreta u nastavku sezone, mada su pokazali koliko vrijede svladavši doma Karlovac. Bljesnuli su par puta Trogir, Hrvatski Dragovoljac i Biograd, ali su i pokazali određene limite, a Solin i Split vodit će grčevitu borbu za ostanak.

Posljednji je sigurno „out“, a može se dogoditi da ispadnu obojica, što ovisi o tome u kojoj će podskupini završiti klubovi koji ispadnu iz Premijer lige.

Nakon što su prethodne dvije sezone propuštali prilike za plasman u viši rang, Splićani su ovog ljeta ostali bez svih najvažnijih igrača i potpuno potonuli. Jedinu pobjedu ostvarili su protiv Solina, koji ima bod više od njih. Liga se nastavlja 16. veljače. 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Rukomet