Sport Rukomet

spektakl SN

Večer rukometa: najbolji dobili kristalne lopte

spektakl SN

Hrvatski rukometni savez i Sportske Novosti i ove su godine organizirali tradicionalnu manifestaciju – ''Večer rukometa''.  Kristalnim loptama nagrađeni su najbolji pojedinci u rukometnom sportu tijekom 2018.

A glede imena laureata – ''sve je isto ko i lani''... 

Po deseti puta uzastopno najboljim sudačkim parom proglašeni su Matija Gubica i Boris Milošević. Dvojac rukometnih arbitara iz Osijeka dobio je rekordna 74 glasa po izboru novinara. Gubica i Milošević suci su na listi IHF-a od 2006. a ove su godine sudili (između ostalog) finale SEHA lige, te finale Europskog prvenstva (Španjolska – Švedska).   

Izborom sportskih novinara, u suradnji sa specijalnim žirijom HRS-a, najboljim je trenerom u 2018. proglašen Lino Červar. Njemu je ovo deveta kristalna lopta. 

- Čovjek je mlad dok ima strast i ljubav prema poslu koji obavlja – kazao je rukometni ''trener svih trenera''.

Po deveti puta laureatkinjom je postala i Andrea Penezić Kobetić. 

- Nije baš sve isto. Ove sam godine dodala još jedno prezime i promijenila klub (iz makedonskog Vardara prešla je u mađarski Györ – op.a.) – dodala je Andrea. 

Najneizvjesnija borba vodila se u muškoj konkurenciji. Naposljetku je prošlogodišnji pobjednik Luka Cindrić dobio 56, a kapetan Zagreba Zlatko Horvat glas manje.

Tako je i drugu godinu zaredom bivši nogometaš (osam godina bavio se tim  sportom) postao najboljim rukometašem u 2018.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Rukomet