Sport Rukomet

poznata formula

Hrvatski bombarder s desne strane: Od prvoga dana priprema mislimo samo na Island

poznata formula

Od prvoga dana kada smo se okupili naš fokus je isključivo usmjeren na Island, kazao je po dolasku u Munchen hrvatski rukometni reprezentativac Luka Stepančić. Hrvatski rukometaši u petak u 18 sati u Olimpijskoj dvorani u Munchenu igraju prvu utakmicu Svjetskog prvenstva sa Islandom, a potom slijede okršaji s Japanom, Makedonijom, Bahreinom i Španjolskom. 

Izabranici Line Červara doputovali su u glavni grad Bavarske u srijedu, a Stepančić je vrlo zadovoljan prvim dojmom. 

- Putovanje je bilo kratko, malo smo se istrčali, tek danas popodne imamo trening, ali je pri dojam vrlo dobar. Nijemci vole rukomet, njihova liga je najjača na svijetu i sigurno da znaju što znači Hrvatska u svijetu. Znaju da u zadnje vrijeme nismo bili lošiji od petog mjesta. 

Stepančić je siguran da će već protiv Islanda u Olimpijskoj dvorani biti dosta hrvatskih navijača.

- U Munchenu ima dosta Hrvata i sigurno će nas doći bodirti, Bit će nam potrebna već protiv Islanda. Prve utakmice su uvijek bitne zbog  smopouzdanja i određuju tijek samog prvenstva. Obično u prvim utakmicama dobivamo slabije protivnike, ali to sada nije slučaj. Island je vrlo jaka ekipa, tipičan predstavnik skandinsvskoga rukometa i neće nam biti lako - kazao je igrač pariškog PSG-a.

U zadnjoj međusobnoj utakmici prije točno godinu dana na EURU u Splitu Hrvatska je dobila Island.

- Dobili smo ih u Splitu, ali smo ih slomili tek u samoj završnici. U njihovim medijima su nas čak napali da smo ih u toj utakmici svladali uz veliku pomoć sudaca. I oni imaju problema jer im nedostaje lijevi bek Valur Gigurdsson, najbolji strijelac u povijesti njihove reprezentacije. Ali i bez njega su vrlo jaki, imaju dva odlična desna krila, jakog pivota, a sve se vrti oko njihova najboljeg igrača Palmarsona  koji igra odlično za Barcelonu. On po poziciji igra na mojoj strani obrane i nadam se da ću ga , uz pomoć suigrača, zaustaviti.Bilo bi lijepo dočekati Španjolce u zadnjem kolu sa svim pobjedama - zaključio je Stepančić.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Rukomet