Sport Rukomet

ozbiljni izostanci

Islanđani s puno problema dočekuju prvi dvoboj na Svjetskom prvenstvu: Htio sam im dati malo odmora i dopustiti im da razmisle o nečem drugom

ozbiljni izostanci

Islandski rukometaši s puno problema dočekuju prvu utakmicu Svjetskog prvenstva u Muenchenu protiv Hrvatske nakon što su ostali bez najboljega islandskoga strijelca u povijesti. 

Islanđani su za ovo prvenstvo lišeni usluga najboljega strijelca i lijevog braniča Gudjona Valura Sigurdssona, a neizvjestan je nastup Arnara Fryra Arnarssona. Igrač Kristiansanda Arnarsson na Božić zadobio ozljedu nosa i vježba s maskom na licu, koju ipak ne može nositi na službenoj utakmici. 

Gudmundur Gudmundsson, islandski izbornik koji je Dance 2016. godine odveo do olimpijskog zlata u Riju, u utorak je dao svojim igračima slobodan dan.

- Htio sam im dati malo odmora i dopustiti im da razmisle o nečem drugom osim rukometu. U petak ćemo igrati s Hrvatskom, vrlo jakom momčadi koja nas je prošli put pobijedila u Splitu i probat ćemo im se osvetiti, mada se radi o momčadi koja gotovo uvijek dođe do polufinala - kazao je Gudmundsson, koji žali za Sigurdssonom.

- Gudjon je bio temelj naše momčadi, svakako bi nam dobro došao, ali moramo bez njega. Ozlijedio nam se i njegova zamjena Sigurmansson, pa će dosta ovisiti o Bjarkiju Elisonu.  Spremni smo za utakmicu s Hrvatskom, koja će odrediti naš nastup na SP - kazao je islandski izbornik.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Rukomet