Sport Rukomet

STRUČNO OKO PATRIK ĆAVAR

Šego nam je bio prevaga: zaslužuju visoke ocjene premda je bilo 'crnih rupa' koje nas mogu skupo stajati

STRUČNO OKO PATRIK ĆAVAR

Ovo je bila prava utakmica, tvrda, neizvjesna, puna preokreta. Naši reprezentativci zaslužuju jako visoke ocjene, premda je bilo tih crnih rupa koje nas mogu skupo stajati kad budemo igrali protiv najjačih protivnika. Znao sam kako to ide kod naših, rekao sam da ako budemo imali dobre vratare, onda možemo puno napraviti. Protiv Islanda je Šego bio odličan, imao je dosta teških obrana, od kojih su neke bile u važnim trenucima. Bez obrana vratara se ne može daleko, no ako oni budu na potrebnoj razini kao što je sinoć bio Šego, onda se možemo nadati lijepom rezultatu u Njemačkoj i Danskoj.

Osim Šege, sjajan je bio i Stepančić sa svojih osam golova. Uoči ovog Svjetskog prvenstva dosta se po medijima provlačilo pitanje može li naša vanjska linija biti na visini, evo sinoć je Stepančić na najbolji način pokazao koliko mogu naši vanjski igrači. Obrana je odigrala dosta dobro, ali obrani je uvijek puno lakše kad iza sebe ima raspoloženog vratara na kojeg se može osloniti. Naša najbolja obrana je 5-1, Duvnjak je bio odličan kao prednji, no možemo igrati i 6-0, pa ako treba i 3-2-1. Mandić je također bio solidan, svakako je dobitak za reprezentaciju i neće biti samo prolaznik na ovom prvenstvu. Kao ni Šipić, koji se pokazao kao izrazito snažan na crti. Krila su također bila solidna, nitko nije podbacio.

Dakle, svi zaslužuju visoke ocjene, ali opet smo imali crnih rupa tijekom utakmice. Imali smo ih i mi i Islanđani, a na našu stranu su presudile Šegine obrane i inidividualna kvaliteta. Ta razdoblja pada u igri se moraju dogoditi, no trebamo ih svesti na minimum. Može se dogoditi da se ne zabije gol pet minuta, ali treba izbjeći da nam se događaju rupe od deset minuta. Trebamo ići u tom pravcu, to je ono na čemu treba raditi, odnosno učiniti da te crne rupe traju što kraće, kao što je to kod najvećih momčadi.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Rukomet