Sport Strani nogomet

baš je sretnik

Bolje ga ide loto nego nogomet: ujak ga častio listićem, a on postao milijunaš

baš je sretnik

Nogometaš engleskog drugoligaša Prestona, 22-godišnji Kevin O'Connor, dobio je milijun eura na lotu! Mladi Irac, koji je prošloga ljeta iz irskog prvaka Cork Cityja preselio u Englesku, listić za loto dobio je kao božićni poklon i nije mu ni na kraj pameti bilo da će taj papirić postati tako vrijedan.

Izvlačenje irskog lota održalo se u nedjelju, a O'Connor je sutradan, na samu Novu godinu, imao utakmicu protiv Middlesbrougha. Nije ni razmišljao o lotu, no majka Breda mu je rekla da provjeri listić jer je čula da je onaj dobitni kupljen u njihovoj blizini.

- Trebalo mi je neko vrijeme da ga nađem, a onda sam ga slikao i poslao mojima doma, no nisam vjerovao da je upravo to listić vrijedan milijun eura. Imali smo utakmicu s Middlesbroughom tu večer i loto mi je bio zadnji na pameti do posljednjeg sučeva zvižduka - ispričao je O'Connor, inače lijevi bočni čija je vrijednost po Transfermarktu skromnih 100 tisuća eura, deset puta manja od nagrade na lotu.

Njegov Preston je izgubio s 2:3, O'Connor je cijelu utakmicu proveo na klupi, no poslije utakmice je imao itekako razloga za raspoloženje. Saznao je da je upravo on osvojio milijun eura! Dobitni listić dobio je na poklon od svog kuma i ujaka Peadara, koji ga je kupio 14. prosinca u jednom supermarketu i dao ga Kevinu uz božićnu čestitku i natpis: 'Želim ti najbolju sreću'.

Nije ni slutio kakvu će mu sreću donijeti, a Kevin je u utorak stigao kući i jučer u Dublinu predignuo nagradu Irske nacionalne lutrije. Nakon non-stop ritma za blagdane, Preston sljedeću utakmicu igra u subotu u FA kupu protiv četvrtoligaša Wycombea, pa je O'Connor iskoristio priliku da svrati kući i s obitelji proslavi dobitak, te preuzme nagradu.

 - Ovo su bila dva nevjerojatna dana. Trenutačno nemam planova što ću ućiniti s dobitkom, proći će nekoliko dana dok donesem nekakvu odluku. Važno mi je da je obitelj uz mene, oni će biti uključeni u bilo koji plan. Sada mi je glavni cilj pomoći Prestonu da se podigne na tablici Championshipa, nadam se da ćemo se sljedećih mjeseci boriti za mjesto u Premiershipu - kazao je O'Connor.

Preston je trenutačno deveti u drugom razredu engleskog nogometa, s tri boda zaostatka za šestim mjestom koje vodi u doigravanje, odnosno devet od druge pozicije koja jamči izravan ulazak u elitno društvo. O'Connor je do prošloga ljeta bio jedan od glavnih igrača Cork Cityja i pomogao mu na putu do duple krune (prvenstvo Republike Irske igra se od proljeća do jeseni). U Prestonu se još nije sasvim nametnuo, za sada je skupio osam nastupa, od čega četiri od prve minute. Ima i četiri nastupa za mladu reprezentaciju Irske.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Strani nogomet