Sport Strani nogomet

Mogli su i gore proći

Brutalno batinanje na našem otoku: mladići napadnuti samo zbog toga što navijaju za suparnički klub

Mogli su i gore proći

Kako je neugodno biti na odoru i dobiti batine samo zbog toga što ste šetali u dresu svog kluba. Još gore je kada shvatite da su vas napali sunarodnjaci koji su se zatekli na istoj plaži. To se na Hvaru dogodilo dvojici navijača Porta koji su šetajući se uz more naletjeli na prilično agresivnu skupinu navijača Benfice. I umjesto pozdrava, sunarodnjaka u stranoj zemlji dogodila se brutalna tučnjava.

Srećom nije trajalo, prvo se dvojac iz Sporta suprotstavio napadu, a potom kada su shvatili da su suparnici brojčano nadmoćniji, kako bi se spasili većeg batinanja spasili su se bijegom u obližnji kafić

Mislio sam da nas ta grupa želi opljačkati. Ali brzo smo shvatili o čemu se tu zapravo radi, počeli su govoriti na portugalskom i shvatili smo da nas žele napasti jer navijamo za drugi klub - rekao je jedna od žrtva napada Rafael Barbosa koji je video napada objavio i na svom profilu.

Vrlo neugodna situacija, a razlog prilično banalan. No izgleda da se niti na odmoru neki antagonizmi ne mogu kontrolirati.

 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Strani nogomet