Sport Strani nogomet

operacija 'čiste ruke'

Belgiju trese velika nogometna afera: odvjetnik potvrdio da će splitski trener noć provesti u zatvoru!

operacija 'čiste ruke'

Odvjetnik Club Bruggea Walter Van Steenbrugge je u srijedu navečer potvrdio kako će Ivan Leko i privedeni u operaciji 'Čiste ruke' prenoćiti u pritvoru istražnog suda u Hasseltu. Odvjetnik je izrazio nadu kako će hrvatski trener biti pušten na slobodu u četvrtak, pišu SN.

Veliki skandal u Belgiji proširio se na još nekoliko poznatih nogometaša iz Hrvatske: evo tko je sve povezan s glavnim osumnjičenikom

"S obzirom na njegovo svjedočenje i njegove današnje izjave, mogu vam reći da je saslušanje prošlo briljantno. Sada sve izgleda bolje i poručujem svima u klubu i svim navijačima: Leko se uskoro vraća", prenose belgijski mediji izjavu Lekinog odvjetnika.

Najvažnija informacija koju su u večernjim satima objavili belgijski mediji je priopćenje državnog tužiteljstva iz kojega proističe da su osobe dosad privedene u sklopu akcije 'Čiste ruke' osumnjičenici, a ne svjedoci.

"Sve osobe koje su danas privedene od strane policije su lišene slobode, i nisu dobrovoljno pristupili istrazi kao svjedoci", stoji u kratkom priopćenju državnog tužiteljstva.

Za razliku od Ivana Leke, bivši menadžer Anderlechta Herman Van Holsbeeck pušten je u srijedu navečer iz pritvora u istražnom sudu u Hasseltu. Van Holsbeeck je za vrijeme svog boravka u slavnom belgijskom klubu bio u bliskim odnosima s nogometnim agentom Mogijem Bayatom, jednim od glavnih aktera u aferi i najutjecajnijim menadžerom u belgijskom nogometu.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Strani nogomet