Sport Strani nogomet

Imao je problema

Astorijeva smrt ipak nije slučajnost: tužiteljstvo podignulo optužnicu protiv dva liječnika koja su mu izdali potvrdu da je zdrav

Imao je problema

Talijansko tužiteljstvo podiglo je optužnicu protiv liječnika koji su talijanskom nogometašu Davideu Astoriju izdali potvrdu da je zdrav.

Kapetan Fiorentine je preminuo u ožujku 2018. od srčanog udara. Astori je preminuo prije utakmice u Udinama, a pronađen je ujutro mrtav u hotelskoj sobi.

Istragom je utvrđeno kako je imao problema s aritmijama srca i da je to zabilježeno na njegovim liječničkim pregledima u Cagliariju i Fiorentini.

Sada je podignuta optužnica protiv doktora koji su u to vrijeme potpisali dozvolu Astoriju da može igrati, usprkos tome što je na testovima otkrivena aritmija.

Astori je rođen 7. siječnja 1987. godine. Karijeru je započeo u Milanu gdje nije dobio prvu priliku pa je dva puta poslan na posudbe. Sa San Sira je 2008. preselio u Cagliari, gdje se zadržao šest godina kada je preselio na posudbu u Romu. Na Olimpicu je proveo jednu sezonu, a od 2015. je nosio dres Fiorentine.

Za reprezentaciju Italije odigrao je 14 utakmica, debitiravši pod vodstvom Cesarea Prandellija 2011. protiv Ukrajine u Kijevu. Posljednji put je dres Azzurra nosio 5. rujna 2017. protiv Izraela u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Strani nogomet