Sport Strani nogomet

švicarske napadačice

Nogometni svijet bruji o njihovoj priči: na travnjaku su ljute suparnice, izvan njega strastvene ljubavnice

švicarske napadačice

Sportski, a posebno nogometni, svijet prodrmao je dokumentarac BBC-a u kojem su dvije švicarske reprezentativne otvoreno pričale o svojoj vezi koja traje već prilično dugo vremena. Nogometašica West Hama Alisha Lehmann i njena sunarodnjakinja iz gradskog konkurenta Chelsea Ramona Bachmann ne kriju da su ljubavni par. Na užas svih konzervativaca kojima je ovakva veza – neprihvatljiva.

Zanimljivo da je obje švicarske reprezentativke igraju na istoj poziciji, napadača, i konkurentice su za mjesto u početnom sastavu reprezentacije,

Alisha Lehmann ima 20 godina, u londonski West Ham je stigla prošle godine, osam godina starija Ramona Bachmann je u Chelsea stigla 2017. godine, Lehmann je u 11 nastupa za Švicarsku zabila tri pogotka, Bachmannu 82 susreta za reprezentaciju je bila strijelac 43 puta.

Ona je bila moj idol od kad sam počela igrati nogomet. Sjajna je, ima tehniku i brzinu, ali ako postigne gol protiv mene osjećat ću se jako loše – ispričala je Alisha pred derbi između Chelsea i West Hama

Ramona pak otkriva da joj dosta znači što dijele istu zanimanja, ljubav prema nogometu.

- Dosta znači kada si u vezi s nekim tko radi isto što i ti. Ona zna što mislim i zna da je razumijem – dodala je Bachmann.

Njihova priča završila je u dokumentarcu koji je napravio BBC. Ovo je jedno od rijetkih hrabrih priznanja istospolne veze u nogometu. Vjerojatno će ove dvije Švicarke svojom pričom potaknuti mnoge koji se nalaze u sličnim situacijama da javno priznaju svoju ljubav.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Strani nogomet