Sport Strani nogomet

Kakav show

Vratar Chelsea odbio izaći kad je pozvan na zamjenu: trener Sarri ludovao na klupi, a kasnije sve objasnio riječju 'nesporazum'

Kakav show

Finalni susret Manchester Cityja i Chelsea obilježio je incident iz 120. minute kada je menadžer Chelsea Maurizio Sarri pokušao zamijeniti golmana Kepu Arrizabalagu kako bi jedanaesterce branio Willy Caballero. Međutim, mladi Španjolac nije želio izaći s terena. Talijanski stručnjak je ludovao na klupi, čak je u jednom trenutku izašao sa stadiona, pa se vratio, ali Kepa nije želio izaći. Šokirani Sarri je potom odustao od zamjene i 24-godišnji Španjolac je ostao u igri.

Kepa je obranio jedan udarac, ali to nije bilo dovoljno 'Bluesima' za pobjedu jer su njegovi suigrači dva puta bili neprecizni.

Kasnije je na tiskovnoj konferenciji Maurizio Sarri izjavio kako je za incident u završnici, kriv "nesporazum".

- Nisam razumio u čemu je problem i situaciju mi je razjasnio tek liječnik kada se vratio na klupu. Došlo je do velikog nesporazuma jer sam ja shvatio kako vratar ima grčeve i zato neće moći braniti jedanaesterce. No, nije se radilo o grčevima i on je mogao nastaviti braniti - izjavio je Sarri.

Na pitanje zašto je u jednom trenutku i izašao sa stadiona, pa se vratio, Sarri je odgovorio:

- Morao sam se vratiti kako bih se smirio. Kepa je shvatio kako sam ja tražio zamjenu zbog njegova fizičkog problema, a on mi je rekao kako tog problema nema i bio je u pravu. Razgovarao sam s njim i razjasnili smo situaciju.

I Chelsea je putem svog službenog Twittera poslao sličnu poruku:

- Maurizio Sarri je rekao kako je konfuzija oko Kepine zamjene 'veliki nesporazum' jer je on mislio kako igrača muči grč. No, sada kaže kako je Kepa bio u pravu i kako je mogao nastaviti s igrom iako je način na koji je to učinio bio pogrešan. Sarri sada mora razgovarati s Kepom.

Zanimljivo, Kepa je bio upitan za nastup u finalu zbog problema s butnim mišićem, no ipak je nastupio. No, ponašanjem u samoj završnici sasvim sigurno ugrozio je mjesto u momčadi sve dok će Sarri biti menadžer londonskog sastava.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Strani nogomet