Sport Tenis

Teniske paralele

Borna Ćorić odradio vrhunski posao: Napravio sam možda jednu pogrešku, ostalo je bilo na razini

Teniske paralele

Odličan posao odradio je Borna Ćorić, pobijedio prvog američkog tenisača Stevea Johnsona i doveo Hrvatsku u vodstvo od 1:0 u polufinalu Davis Cupa.

- Igrao sam vrlo dobar meč. Izgubio sam četiri poena u nizu u drugom setu na svome servisu i jedino tim dijelom meča nisam zadovoljan. Napravio sam možda jednu pogrešku, ostalo je bilo na razini. Servirao sam dobro...

Što ti misliš o promjeni formata Davis Cupa koji će se dogodine odraditi u jednom tjednu u studenome, na jednom mjestu, kao turnir? Nema više domaćinstva u Svjetskoj skupini?

- Nedostajat će mi ovo, da me u 11 ujutro bodri pet tisuća mojih navijača. Ali kao igračima, imat ćemo više vremena za oporavak od turnira. Kad igram ovdje dva meča, idući tjedan ne mogu sigurno igrati, a i trenirati počnem tek u četvrtak, Stoga, iz tog kuta, imat ću više vremena, ali opet, ovo je nešto posebno u tenisu, ne igramo inače za momčad... Za nekoliko će se godina znati kakva je to odluka bila.

Borna je djelovao kao rutinirani reprezentativac, bez problema je odradio posao.

- Počeo sam igrati Davis Cup i prije 17. rođendana, imam iskustva, znam što je pritisak, navikao sma se. Sviđa mi se, osjetim u ovim mečevima nešto u trbuhu što ne osjetim inače gdje me nitko ne gleda.

Je li ovakav SAD prilika da se uđe u finale?

- Sigurno, igraju bez dva najbolja igrača, Isnera i Socka... Ne mogu toliko miksati, tako da je sigurno ovo velika prilika. Zanimljiv će biti meč parova, vrhunske postave, uživat ću to gledati.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Tenis