Sport Tenis

brz oproštaj

Najbolje hrvatske tenisačice ispale u prvom kolu Dubaija

brz oproštaj

Hrvatske tenisačice Petra Martića i Donna Vekić nisu se uspjele plasirati u 2. kolo 2.8 milijuna dolara vrijednog WTA turnira u Dubaiju.

Martić je izgubila od Čehinje Katerine Siniakove 4-6, 3-6, dok je u drugom susretu Vekić izgubila od Tunižanke Jabeur 4-6, 6-7 (9).

Martić je odlično ušla u meč. U prvoj igri je oduzela servis suparnici i potom povela 2-0. Break prednosti je držala do osme igre kada je 22-godišnja Čehinja vratila izgubljeni servis izjednačivši na 4-4. Siniakova je povela 5-4 i potom napravila još jedan break za 6-4 i vodstvo 1-0 u setovima.

U drugom setu Čehinja je kod 2-1 napravila break, ali se Petra vratila smanjivši na 4-3. Nažalost, potom je ponovo izgubila servisa, a u idućem gemu i meč. 

U drugom susretu Vekić je izgubila od Tunižanke Jabeur 4-6, 6-7 (9).

Hrvatska tenisačica je već na startu meča izgubila servis, međutim u četvrtoj igri je vratila break izjednačivši na 2-2. Nažalost, Tunižanka je kod rezultata 3-3 napravila još jedan break i potom obranila prednost do kraja seta.

Vekić je i na startu drugog seta izgubila servis, ali se ponovo vratila izjednačivši na 2-2. No, već u idućem gemu je ponovo izgubila servis i Jabeur je povela sa 4-2. Mlada Splićanka se još jednom vratila izjednačivši na 4-4, nakon čega je set otišao u trinaestu igru. U 'tie-breaku' su tenisačice izgubile čak 11 svojih servisa, nažalost Petra jedan više pa je Jabeur dobila 'tie break' sa 11-9.

Bio je to njihov treći međusobni susret i druga pobjeda za 24-godišnju Jabeur.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Tenis