Sport Vodeni sportovi

Gospari u Gružu napravili prvi korak do titule prvaka

Vaterpolisti Juga napravili su prvi korak k obrani titule naslova prvaka Hrvatske. U prvom dvoboju finala doigravanja koji su sudili talijanski suci Jug je nakon produžetaka pobijedio Mladost 13:11. Bila je to odlična i dramatična utakmica u kojoj je presudila bolja realizacija igrača više, te sjajni Frano Vićan koji je na vratima Juga prikupio 17 obrana.


Dubrovčani su odlično otvorili utakmicu i nakon prve četvrtine imali su tri pogotka prednosti (3:0), no Mladost je u drugom dijelu uspjela izjednačiti na 5:5. Od tog trenutka gledali smo izjednačenu utakmicu u kojoj su se momčadi izmjenjivale u vodstvu. Jug  je poveo 7:5, Mladost okrenula na 8:7, te potom imala vodstvo 9:8 i 10:9. No, domaćin je četiri sekunde prije kraja utakmice pogotkom Boškovića izborio produžetak.

U produžetku je Mladost ponovo povela, no Jug je sa tri pogotka okrenuo rezultat i došao do vodstva. Susret je odigran na bazenu u Gružu, a sudili su pred 2.300 gledatelja Gomez i Savaresse iz Italije.


Druga finalna utakmica igra se u nedjelju, 20. travnja, u 15,30 sati na bazenu Mladosti na Savi, a treća u četvrtak, 24. travnja u 18. sati ponovno na bazenu u Gružu. Prvak Hrvatske bit će ona momčad koja prije ostvari tri pobjede.

JUG CO: Vićan, Hrošik, Bošković 4, Pecotić 1, Joković 2, Smodlaka,
Marković 3, Bušlje 1, I. Sukno, Dobud 1, Drobac, Obradović 1, Car, S.
Sukno.

MLADOST: Jurin, Burić, Smith 1, Vrdoljak 1, Iosep 2, Franković 1,
Antonijević, Đogaš 1, Karač, Muslim 2, Buljubašić, Franičević 2,
Pavić, Lončar 1.

PETERCI: Jug CO - , Mladost 1 / 0.

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Jug CO 18 / 9 , Mladost 12 / 5.

 

(H)

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Vodeni sportovi