Sport Vodeni sportovi

gospari s 1:0 danas gostuju na savi (15.30, htv2)

Klapa dva: opet Jug ili naDobudna Mladost

gospari s 1:0 danas gostuju na savi (15.30, htv2)

Jugaši su od jučer na Savi. Svi igrači spremni su za današnju drugu utakmicu finala, naglašava Jugov trener Emil Nikolić. U srijedu su u Gružu Dubrovčani poveli 1:0 u finalnoj seriji, u kojoj za naslov prvaka treba zabilježiti tri pobjede.

- Najvažnije je danas biti maksimalno koncentriran. Nikakve nove taktičke varijante nisu u igri. Ono što smo radili tijekom čitave sezone treba odigrati najbolje što se može – kazuje Nikolić.

Mladost je u Gružu propustila priliku kazniti jugaše. Sad jugaši žele iskoristiti pritisak, koji je u drugoj utakmici na mladostašima, a koji je, ističu u Gružu, bio razlogom njihovih brojnih pogrešaka u prvoj utakmici finala. - Rasterećeni ćemo danas uskočiti u bazen na Savi – dodaje Jugov trener.

Naravno, istaknuo je Nikolić, cilj je pobijediti, ali neće biti ‘smak svijeta’ ukoliko ne uspije. I dok razmišlja o drugoj utakmici finala Nikolić će o protivniku. - Nije ovo neka nova Mladost, koja sad igra u finalu doigravanja, dok je neki drugi sastav igrao prije doigravanja.

To je jedan te isti sastav. Sami reprezentativci. Pitanje je bilo samo kada će se oni posložiti te pokazati svoju vrijednost. Ali, unatoč snazi protivnika, okrenuti smo sebi. Znamo svoju vrijednost - rekao je Nikolić te nastavio: - Najvažnije je smanjiti broj pogrešaka.

Psihološki rasterećeni, očekujem kako ćemo u tome uspjeti, a u tom slučaju možemo očekivati pobjedu na Savi – zaključuje Jugov trener. Ostale utakmice: za 3. mjesto: Mornar BS - Šibenik (19 sati); za 5. mjesto: POŠK -Primorje EB (17.30); za 7. mjesto: Medveščak - Jadran SD (20.45).

Piše tonći vlašić

Mladost je Bona fide

Ozren Bonačić je bio trener s kojim je Mladost osvojila svoj posljednji naslov prvaka Hrvatske. Zagrepčani su 10. svibnja 2003. godine pobjedom u petoj utakmici finala protiv Jug CO u Gružu osvojili po deveti put naslov prvaka. Spomenuta peta utakmica finala prekinuta je pri vodstvu Mladosti 10:8 nekoliko sekundi prije kraja. Prekid su skrivili Jugaši. Zbog neprimjerenog ponašanja, Veselin Đuho, tadašnji trener Jug CO, morao je napustiti mjesto izbornika hrvatske reprezentacije.

ZADNJIH PET FINALA

2003.
Jug CO – Mladost 2:3

2004.
Jug CO – Primorje 3:0

2005.
Jug CO – Mladost 3:2

2006.
Mladost – Jug CO 2:3

2007.
Jug CO – Mladost 3:2

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Vodeni sportovi