Sport Vodeni sportovi

prvi dubrovački vaterpolista ostaje kući

Miho Bošković odabrao ostanak u Jug Croatia osiguranju

prvi dubrovački vaterpolista ostaje kući

Miho Bošković ostaje u Jug Croatia osiguranju. Uoči treće utakmice finala doigravanja za naslov prvaka Hrvatske, dogovoreni ostanak 25-godišnjeg kapetana, hrvatskog reprezentativca i najboljeg igrača Europe u izboru LEN-e u 2007. godini glavna je vijest u Gružu.

- Sve smo se dogovorili. Potpisat ću ugovor u slijedećih desetak dana – potvrdio je Miho Bošković, kojeg su još tijekom prethodne sezone zvali bogati talijanski klubovi. Iz Rusije su također mahali debelim svježnjem eura, a bio je na listi želja i zagrebačke Mladosti, jugovog ljutog suparnika već sezonama, tako i ove u finalu domaćeg prvenstva.

Talijani su, navodno, nudili 250.000 eura. Rusi također. Bošković je izabrao ostanak u Jug Croatia osiguranju. Dogovor je postignut do ljeta 2010. godine. Nismo očekivali kako će Bošković otkriti detalje koji će staji u ugovoru, ali je istaknuo:

- Nije koliko su nudili Talijani. Naime, nije, a to sam istaknuo još prije, samo novac presudan. Presudni su bili kako moja želja za ostankom kod kuće tako i želja kluba i dalje se boriti za naslove, i u Europi. Tony Azevedo je već stigao. Možda stigne još koje pojačanje. Bit ćemo još jači slijedeće sezone – kazao je Bošković.

Njegov ostanak u Gružu, pogotovo što je u igri bila i zagrebačka Mladost, dodatno je podgrijao atmosferu u Gružu uoči itekako važne treće utakmice finala i dolaska Zagrepčana.

- Sad se mogu skoncentrirati samo na igri – kratko će Bošković, koji će danas povesti momčad u nastojanju da se izbori druga pobjeda u finalnoj seriji te stigne do prednosti 2:1.

- Rezultat 1:1 u pobjedama, nakon prve dvije utakmice, je realan. Nismo bili dobri, pogotovo ne u drugoj utakmici u Zagrebu, ali smo unatoč slabo odigranoj drugoj utakmici opet bili u prilici pobijediti. I to govori kako je Jug kvalitetniji sastav – kazuje jugov kapetan te dodaje:

- Znat ćemo odgovoriti na igru Mladosti, koja se bazira na snagu, obranu igra na granici isključenja. Kako ćemo igrati protiv takve igre? Kad se jednom spotakneš o kamen, drugi put ga zaobiđeš. Inače, čitavu sezonu smo bili broj jedan. Očekujem kako ćemo igrati bolje nego u prve dvije utakmice u ovim narednim utakmicama, počevši od treće finala te na taj način potvrditi kako smo kvalitetniji i bolji sastav od Mladosti – zaključio je jugov kapetan.

                                                               Tonči Vlašić/EPEHA

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Vodeni sportovi