Sport Vodeni sportovi

VETERANI VELIKA SRCA

'Stari' meštri splitskog vaterpola u subotu igraju za malu Tonku

VETERANI VELIKA SRCA

Splitski vaterpolski veterani velika su srca, okupljeni u tri udruge Veteran 70 (iz svih klubova), Stari As (mornarevci) i Magla (poškovci) vrlo brzo su se okupili oko zajedničke ideje za pomoć nekadašnjem suigraču i suparniku, zagrebačkom vaterpolisti Vedranu Jerkoviću čije kći Tonka treba dodatne operacije i terapije u Švicarskoj nakon dva moždana udara koja je pretrpjela.

Neki su sa Vedranom dijelili svlačionici, nekim ja bio veliki suparnik na "dva metra", no danas se o tome ne misli. Stoga je inicijativa vrlo brzo pala na plodno tlo, angažirao se SLavko Letica i ekipa iz Starog Asa, priključili se ostali i u subotu na poljudskom bazenu u 16 sati imat ćemo priliku gledati zanimljivu utakmicu svih zvijezda splitskog vaterpola.

Povijest, tradicija, velika imena, u istom bazenu, jer ograničenja po broju igrača u ekipi - nema. Dovoljno je samo prisjetiti se koliko je velikih imena splitski vaterpolo dao, a koji su aktivni u svojim Udrugama i koji su iskazali želju zaigrati. Prilika za sve istinske ljubitelje vodoloptanja da još jednom vide kako se to nekada igralo.

- Bit će nas prilično, javili su se neki naši stariji igrači koji neće zaigrati, ali su srcem za ovu akciju, podržat će nas. Malo ćemo skratiti teren, razumljivo neki nisu jako dugo plivali, modificirat ćemo pravila, ali će sve biti prema propisima, kako i spada za jednu ovakvu utakmicu - kaže nam Slavko Letica.

Ulaznica za ovaj spektakl, humanitarni prije svega, neće biti, otvorit će se vrata bazena, ali će na ulazu biti postavljena kutija u koju će posjetitelji moći donirati svoj prilog koji će izravno biti uplaćen na račun obitelji Jerković za pomoć u dalnjem liječenju i terapijama.

- Hvala svima koji su nam do sada pomogli, od ravnatelja Serđana Guština iz Javne ustanove koji nam je dao termin za utakmicu, svih djelatnika na bazenu, svih onih koji će nam se do subote priključiti u ovoj akciji. Sigurno će biti zabavno, a sve je u dobru svrhu - dodaje Letica.

Prilika kakva se ne propušta, stari meštri splitskog vaterpola - olimpijci, svjetski i europski prvaci, pokazat će još jednom svu ljepotu ove igre.

Da i ne zaboravimo večer time na bazenu gotova nije, jer će u dalmatinskom derbiju nakon zvijezda igrati Mornar BS i Jug CO koji su dobili fantastičnu predigru za ozbiljan susret koji bodove nosi.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Vodeni sportovi