Sport Vodeni sportovi

liga prvaka

Jug traži osvetu u Gružu: 'Poraz u Beogradu bio je pljuska svima nama'

liga prvaka

Vaterpolistima Juga CO zacijelo je laknulo što je veljača završila. Veljača - prevrtača, tako je donijela i prevrtljive izvedbe Juga.

Prvo se dogodio neočekivani remi u Gružu s Hannoverom (15:15) u Ligi prvaka, a prošlog vikenda stigao je red i na prvi poraz u Triglav regionalnoj ligi u Beogradu kod Partizana (16:14). Iz rezultata je lako zaključiti kako je glavni problem “gospara” bila - obrana. To je jasno svima, u prvom redu treneru Vjekoslavu Kobešćaku.

- Poraz u Beogradu pljuska je svima nama, ali takve se stvari događaju. Nakon prosinca u kojem smo osvojili Superkup i Kup Hrvatske, došlo je do pražnjenja, nestala je glad za pobjedama. Mekši smo nego što smo bili, ali tome mora doći kraj - rezolutan je Kobešćak.

Prva prilika za iskupljenje i početak novog pobjedničkog niza nudi se večeras u 19 sati (izravni prijenos na Arenasport 1) kada u Gružu gostuje upravo Partizan. Utakmica je to sedmog kola skupine B Lige prvaka.

Prije mjesec i pol dana Jug je u Beogradu istog suparnika svladao lako (16:9), no prošlotjedni poraz ipak poziva na oprez. Trijumf je nužan kako bi se zadržala druga pozicija i miran pravac prema Final Sixu. Sve osim toga bio bi veliki podbačaj.

‘Nema više punih treninga’

- U dosta smo utakmica ove sezone ušli iz punog treninga, a to više očigledno nećemo moći. Također su nas i ozljede ključnih igrača dosta istrošile, tako da je na kraju isplivao i manjak igrača u rotaciji. Ovakva izdanja dovoljno su dobra za osvajanje Regionalne lige i domaćeg prvenstva, ali nas ne mogu zadovoljiti - poručio je Kobešćak.

U napadu Jug nema velikih problema, i dalje postiže prilično puno golova. Ključ je, zato, obrana. Ako ona bude prava, na čelu s Markom Bijačem na golu, (uvjerljiva) pobjeda ne bi smjela doći u pitanje.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Vodeni sportovi