Sport Vodeni sportovi

RAZBILI PARTIZAN

Jug opet pokazao svoje pravo lice

RAZBILI PARTIZAN

Jug je opet pokazao svoje pravo lice. Oporavio se od pljuske koju mu je prošlog vikenda u Triglav regionalnoj ligi zadao Partizan te se istom suparniku revanširao uvjerljivim trijumfom u Ligi prvaka. Jedna od dvije željene pobjede su ostvarene i Dubrovčani su sada sasvim blizu plasmana na Final Six kontinentalnog natjecanja.

"Gospari" su sve riješili već u prve dvije četvrtine koje je obilježila njihova sjajna napadačka igra. Realizacija im je bila gotovo perfektna, ulazilo je gotovo sve. U početku je, doduše, izgledalo kako se ponavljaju problemi s propusnom obranom, kao protiv Partizana prošlog vikenda i prije toga s Hannoverom, jer koncem prve četvrtine Jug je već bio na tri primljena gola (4:3).

No, tada je krenula serija 6:0 kojom je domaćin već do sredinom druge četvrtine poveo čak 10:3. Perrone, Garcia, Vrlić, Fatović... Sve je ulazilo. Povratka za Beograđane nije bilo i zapravo je jedino pitanje bilo kojom će razlikom Dubrovčani slaviti.

Jug je značajno stisnuo u obrani, pridodao se s par obrana i Bijač te je prednost samo rasla. Rekordnih dvanaest golova razlike (19:7) postavio je povratnik Pavo Marković kojemu je to bila prva utakmica nakon više od četiri mjeseca pauze zbog mononukleoze.

Eto još jedne lijepe priče ove velike pobjede jer uz pravog Markovića Jug će dobiti dodatnu dimenziju u završnici sezone. Potvrdu prolaska na Final Six Lige prvaka Jug će tražiti za tri tjedna u Gružu protiv Barcelonete.

JUG CO - PARTIZAN RF 21:9 (6:3, 6:2, 4:1, 5:3)

Dubrovnik, bazen u Gružu. Liga prvaka, 7. kolo skupine B.

Suci: Peter Van der Loo (Nizozemska) i Axel Bender (Njemačka).

Jug CO: Bijač, Popadić, Macan, Fatović (2), Lončar, Joković (4), Garcia (3), Marković (1), Pavličević, Vrlić (3), Perrone (5), Benić (2), Obradović (1).

Partizan RF: Dobožanov, Belopavlović, Lukić, F. Janković, Repanović, Lazić (2), Toholj, Drašović, Vučinić (2), Jakšić, Radanović (3), Stojanović (1), M. Janković (1).

Igrač više: Jug CO 3/5, Partizan RF 2/7.

Peterci: Jug CO 1/1, Partizan RF -.

 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Vodeni sportovi