Sport Vodeni sportovi

Regionalni turnir veterana

Stari as na čelu kolone, ubojiti Toni Stjepić i Ivan Rabadan

Regionalni turnir veterana

Vaterpolisti splitskog Starog asa poveli su nakon odigranog prvog turnira Regionalne lige veterana jug odigranog u Banja Luci. Iako je bio najavljen nastup šest momčadi, Omišani se nisu pojavili, pa je pet preostalih momčadi igralo ligaškim sustavom, dva kola.

Splitski Stari asm, inače nekadašnji igrači Mornar Brodospasa, istakao se odličnom obrano, primili su u dva susreta svega tri pogotka, a na listi strijelaca na vrhu su dvojica nekadašnjih “mornarevaca” Toni Stijepić i Ivan Rabadan, uz igrača makarskog Galeba mihovila Marinovića, a svi su postigli po šest golova.

Rezultati: Galeb – Jadran HN 7:9, Incel – Stari As 1:11, Vučko – Jadran HN 3:5, Galeb – Stari As 2:10.

Poredak: Stari As i Jadran HN po 6 bodova (2 susreta), Vučko, Incel (po 1 utakmica) i Galeb (2 utakmice) bez bodova.

Slijede još dva turnira 13. svibnja u Sarajevu i u lipnju (još se traži termin) u Makarskoj. Najbolje dvije momčadi igrat će final-four u Somboru protiv najbolje dvije iz Regionalne veteranske lige koja broji osam momčadi i koji igraju osam godina ovog natjecanje

Cilj ove regionalne lige je da se objedine sve veteranske lige s ovih prostora. To bi uključilo veteransku ligu u kojoj nastupaju ekipe iz Istre, Italije i Slovenije. Inače u ovoj ligi nastupaju igrači stariji od 30 godina. Drugi cilj koji je možda i važniji je promocija vaterpola i zdravog života kroz bavljenje sportom u veteranskim godinama.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Vodeni sportovi