Sport Vodeni sportovi

Mornar i POŠK

Vrdoljak: Iskusniji smo, s Burićem još i jači; Polić: Primarni nam je cilj ostati u ligi

Mornar i POŠK

Gotovo nepromijenjena ostala je momčad Zdeslava Vrdoljaka koja se prošlog tjedna oprostila od Lige prvaka. „Mornari“ imaju kontinuitet rukovođenja te su i dalje okrenuti proizvodnji mladih, talentiranih igrača. U odnosu na kraj sezone, otišao je tek Rodin, a došao nije – nitko.  
Zapravo, najveće pojačanje Mornara je oporavak Rina Burića koji je propustio gotovo cijelu prošlu sezonu zbog mononukleoze. Ovog ljeta s reprezentacijom do 20 godina osvojio je svjetsko srebro i u pravoj formi dočekuje novu sezonu.

- Vidjet ćemo jesmo li bolji nego lani. Iskusniji sigurno jesmo. Ne volim se razbacivati nekim prognozama. Očekujem samo dobru igru i da ostavljamo srce u bazenu, baš kao prošle sezone. Burić je strašno potentan igrač, budući reprezentativac i njegov nam povratak puno znači – najavio je Vrdoljak.

Upravo taj fajterski mentalitet u kombinaciji s vrlo mladom momčadi zaštitni su znak Mornara posljednjih godina. Možda jedino fali iskustva, jer najstariji su im igrači rođeni 1994. godine, kapetan Ćalić i povremeni reprezentativac Čagalj. Lani su bili najbolji u Splitu i treći u Hrvatskoj, a ove sezone pored osnaženog Jadrana bit će im teže zadržati tu poziciju.

A družina sa Zente ispod je Jadrana i Mornara po kvaliteti, ali je i ona sastavila zanimljivu momčad. Drago im je, prije svega, što su se vratili u prvu regionalnu ligu nakon što su lani igrali u drugoj te žele pokazati da su s razlogom tu gdje jesu. I oni će imati što za reći u borbi za prevlast u Splitu. Nitko u tim međusobnim susretima neće moći računati na sigurne bodove. 

- Primarni je cilj ostati u ligi. Imamo momčad za sredinu ljestvice. Sve više od toga bio bi bonus. Dobro smo posloženi. Jadran je najkvalitetniji, ima dva reprezentativca, a Mornar je ostao isti i vratio mu se Burić – kaže trener „poškovaca“ Damir Polić.

Veliki je hendikep odlazak vratara Anića u Jadran, nema ni Z. Butića, a najveće je pojačanje veteran Marko Elez (37 godina). Nova su lica i Filip Vuleta, Petar Bratim, Mario Podrug i Ivan Bebić. Popunio se kadar.

Koliko Polićeva momčad može ove godine mogla bi pokazati već prva četiri kola regionalne lige u kojima gostuju čak tri puta (Primorje, Jadran HN, Partizan).

Nezgodan raspored. Odmah u glavu. Slika o stvarnoj kvaliteti POŠK-a bit će puno jasnija nakon tih utakmica.

 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Vodeni sportovi