Sport Vodeni sportovi

otvaranje regionalne lige

Gradski derbi: bitka za prevlast u Splitu, očekujte borbu za svaku loptu

otvaranje regionalne lige

Atmosferu uoči splitskog vaterpolskog derbija ne treba dodatno podgrijavati. Mornarov trener Zdeslav Vrdoljak ulogu favorita prebacuje na Jadran.

- Moram ih pohvaliti, stvorili su fantastičnu momčad s Rudićem, Asićem i dvojicom reprezentativaca (Šetkom i Krapićem, op.a.).Želimo pobjedu, ali Jadran je u prednosti.

A njegov kolega na suprotnoj strani Ivan Asić uzvraća:

- Drago mi je što kolega pili naopako i hvali nas. Očekujem ogroman otpor Mornara, a mi ćemo se boriti kao lavovi, ginut ćemo jedan za drugoga.

Riječ je o utakmici koja otvara novu sezonu Triglav regionalne lige. Večeras s početkom u 20.15 (prijenos na Arena Sportu 1) na bazenu u Poljudu igra Jadran kontra Mornar Brodospasa. Dugogodišnji su to rivali, žestoko nabrijani jedni na druge u sportskom smislu. Očekujte borbu za svaku loptu, počinje bitka za prevlast u Splitu.

- Prve utakmice sezone uvijek su teške, tim više što otvaramo gradskim derbijem. To su uvijek susreti specifičnog naboja. Vjerujem da će obje momčadi gledateljima pružiti pravu poslasticu – rekao je u najavi Asić.

Vrdoljak: Biti bolji nego lani

Vrdoljak je sjedio odmah do njega. Naime, klubovi su odlučili zajedno održati konferenciju za medije i to na Zvončacu u prostorijama Jadrana koji je formalno domaćin derbija.

- Dugo smo već kao momčad skupa i morali bismo igrati bolje nego lani. To je glavni cilj – kaže Vrdoljak.

Jedan od dvojice hrvatskih reprezentativaca koje je Jadran doveo ovog ljeta, Anđelo Šetka, neće igrati zbog loma palca desne ruke. Njegov se povratak očekuje za tri do šest tjedana. Asić je svjestan da je to hendikep, ali naglašava kako je momčad važnija od bilo kojeg pojedinca. Onaj drugi reprezentativac je Riječanin Ivan Krapić koji je spreman:

- Mornar je mlad i poletan, odlično se poznaju, praktički su odrasli zajedno. U tom smislu su uigraniji od nas, ali postavit ćemo se agresivno od početka.

A u Mornaru su ohrabreni povratkom oporavljenog Rina Burića koji tvrdi kako su šanse podjednake.

- Baš sam se zaželio vaterpola. Nije mi bilo ugodno gledati utakmice s tribina, znajući da ne mogu pomoći suigračima. Jadran se pokazao dobrim u Europi, ima široku rotaciju.

Usprkos TV prijenosu, ne treba dvojiti kako će tribine biti pune jer ovo je najbolje što splitski vaterpolo u ovom trenutku ima za ponuditi. Bit će tu zasigurno tenzija i međusobnih podbadanja, pa neće nedostajati uzbuđenja i neizvjesnosti.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Vodeni sportovi