Sport Vodeni sportovi

VEČERAS JADRAN - BUDVA (19.45)

Debitirat će Goreta: Mornar me htio zadržati, ali Jadran ima veće ambicije

VEČERAS JADRAN - BUDVA (19.45)

Gotov je zimski period odmora i priprema za vaterpoliste. Danas se nastavlja A1 Triglav regionalna liga utakmicama osmog kola. OVK POŠK i Mornar gostuju kod Primorca odnosno Jadrana iz Herceg Novog dok su Jug i splitski Jadran domaćini.

Momčad sa Zvončaca u Poljudu dočekuje Budvu koja se nalazi na dnu ljestvice. Pobjeda je imperativ za „jadranaše“ koji su tek sedmi u poretku i jasno je da se u drugom dijelu sezone očekuje njihov iskorak.

Ne čudi, stoga, što su se pojačali Antunom Goretom, dosadašnjim igračem gradskog rivala Mornar Brodospasa. Mladi je Šibenčanin (22) potpisao na dvije i pol godine.

- Sve ovisi o nama. Ako budemo pravi, tri boda ne bi smjela doći u pitanje. Uz par pobjeda kući možemo dohvatiti Final Four. To je sasvim realno – rekao nam je Goreta uoči svog debija.

Bliži se dan kad će Jadran nakon dugo vremena biti kompletan.

- Šetka je pri kraju oporavka, a Krapić je spreman. Svi osim Šetke bit ćemo na raspolaganju.

Goreta je snagu Jadrana već osjetio dvaput ove sezone igrajući za Mornar. Prvi put u Regionalnoj ligi kad su „jadranaši“ slavili 13:8, a onda i u polufinalu Kupa Hrvatske (9:7).

- Vidio sam da su fizički spremni i da im je rotacija dobra. Zato smo se mučili s njima jer zbog kraće rotacije nismo mogli pratiti njihov tempo – kaže Goreta kojeg su baš nakon te utakmice u Kupu kontaktirali čelnici Jadrana.

- Mornar je prvo odbio, ali je nakon pregovora popustio. U Mornaru sam proveo dvije i pol lijepe godine i imao dobrih rezultata, no presudilo je to što Jadran ima veće ambicije.

Novi suigrači su te dobro prihvatili?

- Jesu, sve ih više-manje poznajem. S Viskovićem i Mareljom sam igrao u Jugu, s nekima u mladoj reprezentaciji... Moram pohvaliti trenera Ivana Asića koji dobro radi i puno priča s igračima. Imamo dobru rotaciju. Samo da ostanemo zdravi, što je bio problem u prvom dijelu sezone, i ostvarit ćemo naše ciljeve – zaključio je Goreta.

A1 Triglav regionalna liga, 8 kolo
Danas: Jug CO – Partizan (19), Jadran Carine HN – Mornar BS (19), Jadran ST – Budva (19.45), Primorac – OVK POŠK (20, Arena Sport 1), Mladost – Primorje EB (20.45). 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Vodeni sportovi