Sport Vodeni sportovi

kasno paljenje

Pavić u kapici Grka dočekao prvu pobjedu protiv 'gospara': skupo ih stajala loša realizacija igrača više

kasno paljenje

Josip Pavić, Splićanin na golu Olympiacosa, nekadašnji kapetan hrvatske reprezentacije, dočekao je u svojoj trećoj sezoni u kapici grčkog prvaka prvu radost protiv Juga. Istina, u skupini, u borbi za plasman na završni turnir, dok je u prethodne dvije sezone gubio daleko važnije utakmice. Oba puta je sa suigračima 'plakao' na završnom turniru Lige prvaka. Prvo 2016. u finalu (bio je to prvi i jedini poraz Olympiacosa u sezoni), a prošle sezone u četvrtfinalu, na prvom koraku završne bitke za najvrjedniji klupski trofej u svijetu vaterpola. Prošle sezone Olympiacosu nije pomoglo zaustaviti Jug CO ni to što je doveo još jednog Hrvata, reprezentativnog braniča Andra Bušlju, Jugovo dijete.

Iako su ta oba poraza Olympiacosa, tj. obje pobjede Juga bile super iznenađenje, ove sezone je bilo teško očekivati kako će Gruž nastaviti svoj niz. Naime, nema više u Jugu sjajnog Brazillca Felipe Perronea, ni u dva metra Josipa Vrlića, obojica su se nakon dvije sezone vratila u španjolsku Barcelonetu, a nema ni Paula Obradovića, koji je sad suigrač Pavića i Bušlje.

Na kraju, Pavić je glavni 'krivac' što su Jugaši prvi pogodak u Pireju postigli tek 3:31 prije kraja druge četvrtine dok je na semaforu stajalo kako Olympiacos vodi sa 4:0, tu je prste umiješao i Bušlje, a Obradović je, kad se Jug ponadao kako bi mogao iznenaditi, izbjeći poraz u Pireju, bio neumoljiv. Postigao je dva posljednja pogotka za domaćina. S drugim je postavio konačan rezultat.

- Dobar vaterpolo. Fizički zahtjevna utakmica. Previše isključenja. Isko je Jug bodovno daleko od nas, nismo očekivali laganu utakmicu. Istina, bojali smo se više kako ćemo mi odigrati jer smo imali problema unutar momčadi. Početak utakmice je bio odličan. Nije ni Jug u tom trenutku bio loš, ali je Pavić imao nekoliko sjajnih obrana. Iako je Jug pokazao kako je opasan, ono što smo očekivali, ipak treba reći kako smo kontrolirali utakmicu - rekao je Obradović.

Jugaši su se 'probudili' tek nakon spomenutih 0:4. Prvih šest igrača više nisu realizirali, a u jednom trenutku su imali dva igrača više u bazenu. Ipak, početkom treće četvrtine došli su na pogodak zaostatka. Njihov niz je prekinuo svojim drugim pogotkom Genidounias, koji je 6:18 prije kraja treće četvrtine zaradio crveni karton. Jug je u još dva navrata bio na pogodak zaostatka (5:4 i 7:6). Pamtit će se kontra Ivankovića, koji je izgubio jedan na jedan bitku s Pavićem. Zatim, neuspješan šut Lončara s igrače više, kada je bio sam na stativi…

Što nisu uspjeli u Pireju, Jugaši će pokušati u Gružu. Naime, i u idućem 8. kolu, 7. veljače, suparnik im je Olympiacos.

Semafor Pireja

Olympiacos - Jug CO 8:6 (3:0, 1:2, 2:2, 2:2)
PIREJ Bazen Petros Kapagerov. Gledatelja 500. Suci Alessandro Severo (Italija) i Jaume Teixido (Španjolska).

OLYMPIACOS: Pavić (12 obrana), Mylonakis, Delakas, Genidounias (2), Fountoulis (2), Nikolaidis, Dervisis, Bušlje, Mourikis (1), Gounas (1), Argyropoulos, Obradović (2), Galanopoulos. Trener: Thodoris Vlachos.

JUG CROATIA OSIGURANJE: Bijač (11 obrana), Macan (1), Fatović (1), Lončar, Joković (1), Garcia, Ivanković, Rašović, Renzuto (3), Pavličević, Benić, Lozina, Jarak. Trener: Vjeko Kobešćak.

Igrač više: Olympiacos 14/3, Jug CO 12/4. Peterci: Olympiacos 1/1.

Iz minute u minutu

Prva četvrtina: 1:0 Fountoulis (4/peterac), 2:0 Gounas (7/igrač više), 3:0 Fountoulis (8/igrač više),

druga četvrtina: 4:0 Genidounias (10), 4:1 Renzuto (13/dva metra), 4:2 Fatović (15/igrač više)

treća četvrtina: 4:3 Macan (17/igrač više), 5:3 Genidounias (18/igrač više), 5:4 Joković (18/igrač više), 6:4 Mourikis (19/igrač više),

četvrta četvrtina: 7:4 Obradović (27/igrač više), 7:5 Renzuto (27/igrač više), 7:6 Renzuto (30), 8:6 Obradović (31).

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Vodeni sportovi