Sport Vodeni sportovi

uz rub bazena

Osvajao je medalje s Italijom i Hrvatskom: nekadašnji vratar postao član stručnog stožera

uz rub bazena

Izbornik talijanske reprezentacije Sandro Campagna pozvao je u svoj stožer jednog od najdugovječniji vaterpolista, Gorana Volarevića da bude pomoćnik koji će raditi s vratarima. U svojoj 41 godine Volarević je odlučio okončati bogatu igračku karijeru, s Pro Reccom je nedavno bio drugi na završnici Lige prvaka, branio je na najvišoj razini godinama, nastupao za najjače klubove Primorje i Jug u Hrvatskoj, te Cattaniji, Bresciji, Savoni, Cagliariju, Aquachiari i Pro Recco u Italiji, nosio kapicu obje reprezentacije.

Volarević je s Jugom, u kojem je proveo osam godina, dvaput osvojio Kup prvaka, zatim Superkup, pet naslova hrvatskog prvaka i isto toliko trofeja u kupu. S reprezentacijom se okitio europskim srebrom u Kranju 2003. Bio je i na širem Rudićevu popisu za Melbourne 2007. godine, a od 2008. godine nije više bio u krugu reprezentativaca. U Italiju je stigao 2006. godine, a za reprezentaciju je prvi put nastupio 2012. godine na europskom prvenstvu u Eindhovenu. I to baš na poziv Campagne koji je u njemu našao idealnu zamjenu za ozlijeđenog vratara Stefana Tempestija.

Imao je plan nakon igračke karijere ostati u trenerskim vodama, kao trener vratara u Pro Reccu gdje je završio karijeru, a sada je dobio mjesto i u „settebellu“, kao pomoćnik izbornika Campagne.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Vodeni sportovi