Sport Vodeni sportovi

posljednji pozdrav

Komemoracija na Zvončacu: Vrbičić je posta dešnjak jer ga je baka bodala perunom u livu ruku

posljednji pozdrav

Na Zvončacu, u trofejnoj sali Vaterpolskog kluba Jadran održana je komemoracija za preminulog Renata Vrbičića.

Šibenski sidrun je s Jadranom postao prvak Europe početkom devedesetih godina prošlog stoljeća te je u povijesti kluba, ali i srcima svojih suigrača, ostavio dubok i neizbrisiv trag. Brojni poznati jadranaši i ljudi iz svijeta vaterpola okupili su se na Zvončacu, dočekao ih je predsjednik Jadrana Albert Pavlović, član uprave Mladen Drnasin, potom Dejan Savičević, oprostiti se od prijatelja došli su i Neven Kovačević, Vladimir Moćan, Renco Posinković, Mislav Bezmalinović, Mate Jurčević, Mišo i Ivan Asić, Hrvoje Akrap, Robert Andrijić, Nenad Periš...

Uz puno emocija čuli smo i nekoliko zanimljivih detalja iz života Renata Vrbičića.

- Sjećam se kako smo odlazili u njegov stan tamo iza kina Central. Igrali smo karte, društvene igre... Pričao mi je tada nešto što mnogi ne znaju. Znate da je igrao desnom rukom, ali je bio odličan i lijevom, no malo je poznato da je zapravo bio – ljevak. No u ono vrijeme dok je odrastao u Šibeniku to i nije bila neka fora, pa ga je baka, kad je za stolom posezao za hranom lijevom rukom, ubadala perunom – kazao je Albert Pavlović.

Kasnije je to iskoristio, bio ubojit s obje ruke, njegove šraube su izluđivale protivnike.

- Ja sam igrao beka i znao sam ga čuvati, jednom kad mi je zabio lijevom rukom, poslije smo pričali o tome. Smijao se da ga je desna bolila pa nije imao izbora – kazao je Mladen Drnasin.

Sjetili su se jadranaši i da su ga zvali “Bizon”, zbog njegove snage. Nije mu to bilo baš pravo, ali znao se šaliti na svoj račun i to je bila njegova veličina. Sjetili su se i da se vratio u Jadran još jednom, u sezoni 2003./04. kada se gradila nova momčad, nije dvojio. Odradio je još tu jednu sezonu u Splitu i potom zadnju igračku u Šibeniku.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Vodeni sportovi