Sport Vodeni sportovi

osnivač juraj gamulin

Četiri desetljeća jelšanski zaveslaja: Nema toga dara, niti tog priznanja, kojim bi se pokrio takav doprinos hrvatskom veslanju

osnivač juraj gamulin

U dvorani Općinskoga doma u Jelsi održana je svečena sjednica povodom obilježavanja 40. obljetnice Veslačkog kluba "Jelsa", kojoj su nazočila i trojica u povijesti najistaknutijih jelšanskih veslača - Marino Dragičević, Ivan Županović i Mihovil Kotoraš. Zaslužene plakete klubu i njegovom utemeljitelju Jurju Gamulinu, istaknutom hrvatskom veslaču i sportskom djelatniku, uručio je Ivica Botica, dopredsjednik HVS-a.

- VK "Jelsa" još od 1978. postiže iznimne rezultate i iznimne veslačke uspjehe, a osim toga veseli nas sva ta snaga, i ta veličina, ljudi koji su ih iznjedrili. A kad u klubu imate čovjeka poput našega Gage koji je toliko puta bio državni prvak, imate čovjeka koji je bio reprezentativac bivše države, osnovao jedno 7 - 8 klubova u Dalmaciji, dugogodišnji je predsjednik VSD, obnašao važne funkcije, veslački je sudac... HVS se takvim ljudima jednostavno nikada ne može dovoljno odužiti. Nema toga dara, niti tog priznanja, kojim bi se pokrio takav doprinos hrvatskom veslanju - kazao je Botica prije uručivanja plaketa.

Inače, skup je pozdravila zamjenica općinskog načelnika Vlatka Buj, a pročitano je i pismo Središnjeg državnog ureda za šport, kojeg potpisuje dr. sc. Krešimir Šamija u ime državne tajnice Janice Kostelić. Čestitke klubu i svima onima koji ga podržavaju uputili su predstavnici prijateljskih klubova, kada su razmijenjeni darovi i priznanja, dok su u ime VK "Jelsa" uručene zahvalnice istaknutim pojedincima, tvrtkama i institucijama za kontinuiranu potporu u njegovom djelovanju.

- Od samog osnutka kluba, jedan od najvažnijih ciljeva bio je rad s mladima i njihov odgoj. Kroz stručni i pedagoški rad, te odnosom prema treningu, treneru, prijateljima, imovini kluba, te pozitivnim odnosom prema sportskim suparnicima, razvija se duh zajedništva, ali i poštovanja - stvaramo zrele i odgovorne ljude s pozitivnim stavovima i vrijednostima u društvu – naglasio je prvi osvajač medalje, a sada predsjednik kluba Frančesko Duboković podnoseći Izvješće o postignutom u posljednja četiri desetljeća, za što je u ime jelšanskih veslača iz ruku dopredsjednika VSD-a Nikše Skelina primio posebno priznanje.

Recimo i to da su program maestralno vodili gospoda, Vinko Radovani i Ratko Kožul, a svojim glazbenim nastupom uveličali već renomirani bariton Dario Belić i mo. Slavko Reljić. Nastavljajući proslavu velike obljetnice u subotu je u jelšanskoj vali održana 5. mini kup regata VSD-a, da bi zatim svi domaći čamci senzacionalno izašli na more radi zajedničkog fotografiranja. Održana je i sjednica Vijeća klubova VSD-a kada je usvojen Plan i program rada, te kalendar natjecanja za 2019. godinu, a navečer su na Kanunu upriličeni zajedničko druženje, zabava i ples te domjenak s baš bogatim trpezama.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Vodeni sportovi