Sport Vodeni sportovi

szolnoki - jadran (19 sati)

Splićane čeka veliki izazov odmah na startu, Mađari s velikim ambicijama ulaze u Ligu prvaka

szolnoki - jadran (19 sati)

Danas je taj dan. Vaterpoliste Jadrana iz Splita čeka veliki izazov odmah na startu Lige prvaka, igraju u Szolnoku protiv domaćina koji je po mnogima jedan od najjačih europskih kolektiva.

Jadranaši su jučer ujutro sjeli na autobus i krenuli na put u povijest. Više nema mjesta ni prostora za priče o senzacionalnom plasmanu u ovo natjecanje, na igračima je da sada pokažu što mogu u konkurenciji s najboljim vaterpolistima svijeta.

Mađari s velikim ambicijama ulaze u Ligu prvaka. Valja istaknuti da je u skupini u kojoj su Jadran i Jug CO i njemački Hannover koji je siguran za plasman na Final 8 kao domaćin te završnice, a za jedno od preostala tri mjesta favorit je baš Szolnoki.

Mađarski klub bio je prvak Europe prije dvije sezone kada su u finalu bili bolji od Juga. Na kraju ove sezone dobili su novog trenera, za kormilo je sjeo bivši sprski vaterpolist Živko Gocić. Gotovo izravno iz vode sjeo je na klupu.

Igrao je u Szolnokiju i kada mu je igrački ugovor na koncu prošle sezone istekao dogovorio je s upravom da počne raditi kao trener. Kao igrač Gocić ima, pazite sad ovo, jedno olimpijsko, dva svjetska i čak pet europskih zlata s reprezentacijom Srbije. Ima u vitrinama i dvije olimpijske bronce, svjetsko rebro i europsku broncu. 

Sad valja vidjeti kakav će biti kao vođa momčadi, strateg, trener. Ono to je sigurno da u rukama ima kadar koji je znatno skuplji od onoga s čime raspolaže trener Jadrana Ivan Asić.

– Jadran ima vrlo dobru momčad, nisu toliko jaki na sidrunu, ali igraju odličnu obranu. Imaju neke poznate igrače poput Anđela Šetke i Aljoše Kunca koji je godiama igrao u Szegedu. Imaju i Australca Nathana Powera i niz zanimljivih mladih igrača. U kvalifikacijama su izbacili Jadrana iz Herceg Novog i to govori da su kvalitetni – kazao je Gocić.

Ivan Asić nažalost i dalje ne može računati na prvog centra Ivana Krapića koji još nije sasvim zaliječio rame, njegov bi se povratak mogao dogoditi tek negdje za mjesec dana, možda i kasnije. Za ovu bi razinu Krapić itekako puno značio.

Mladi igrač Szolnokija Andras Teleki otkrio je kako nisu još sasvim ušli u formu.

– Bili smo na pripremama, forma nam raste, ali još smo u uzlaznoj fazi. U subotu smo imali trening utakmicu protiv Egera i obrana je funkcionirala dobro. Imamo nekoliko novih igrača i izazov će biti sada u službenoj utakmici vidjeti kako funkcioniramo – rekao je Teleki.

Mogla bi to biti prilika za Splićane da koliko-toliko iznanade moćni mađarski sastav.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Vodeni sportovi