Sport Vodeni sportovi

Preskočili tešku prepreku

'Gospari' umalo prosuli veliku prednost: Vidjelo se kako je početak sezone, bilo je grešaka, ali smo kontrolirali utakmicu

Preskočili tešku prepreku

Najvažnije su Jugaši ostvarili. Pobijedili su u Berlinu gdje su prošle sezone 'zapeli' Mađari, i to prvo, ni manje ni više, nego sastav koji je branio naslov prvaka - Szolnok, a zatim i ZF Eger. Samo je moćni PRO Recco, koji je na kraju dogurao do finala (ali ne i do naslova, iako je bio domaćin - Olympiacos je slavio na Final 8 u Genovi), uspio ostvariti pobjedu. Minimalnu, a što je sad uspjelo i Jugašima.

Prvo poluvrijeme utakmice u Berlinu: Jug dosta bolji. Rezultat to potvrđuje. Na poluvremenu je bilo 4:1. Redom, prva četvrtina: Papanastasiou iz daljine, a Fatović iz kontre za prednost 2:0. Potom u drugoj četvrtini repriza prve. Umjesto Grka, prvo je iz daljine naciljao Joković, a potom je opet pobjegao Fatović, te je na semaforu stajalo nakon nešto više od 10 minuta igre pisalo 4:0 za najbolju hrvatsku momčad. Toni Popadić, koji je na vratima Juga dobio zadatak zamijeniti Marka Bijača, istaknuo se obranama, te asistencijom za drugi bijeg Fatovića. Domaćin je tek nakon 11 minuta i 47 sekundi uspio 'slomiti' obranu Jugaša. Uspio je Kueppers s krila. Bio je to jedni pogodak koji je primio Jug u prvom poluvremenu.

Početkom nastavka griješio je Jug u napadu, a škriplo je i u obrani, ali pamti se kako je Popadić spriječio da Spandau 04 ne dođe na pogodak zaostatka (obrana pri rezultatu 3:5). Više od 8 minuta igre na semaforu je stajalo tih 3:5, a točno 10 minuta i 22 sekunde trajao je post Jugaša u napadu. Prekinuo ga je nakon dvije minute i 33 sekunde igre u zadnjoj četvrtini Macan, koji je pogodio s igračem više, i taj pogodak za 6:3 će se pamtiti po činjenici da je to prvi realizirani prvi igrač više na utakmici (Spandau 04 i Jugaši su do tada imali realizaciju igrala više 0/13). Kad je tri minute i 9 sekundi do kraja pogodio Garcia s igračem više za 4:7, nema tko nije promislio kako je sve riješeno, ali vrlo brzo domaćin postiže peti pogodak, a samo 17 sekundi poslije i šesti kad je do kraja ostalo dvije minute i 40 sekundi.

- Zadovoljan sam jer smo krenuli s pobjedom, još i više jer je izborena u gostima. Bila je teška utakmica, očekivano teška. Spandau, iako je bio nekompletan, bio je opasan. Vidjelo se kako je početak sezone, bilo je grešaka, ali zadovoljan sam jer smo kontrolirali utakmicu. Popadić je imao puno dobrih obrana. U najtežim trenucima nas je držao. Naš ulazak u utakmicu je bio baš dobar – istaknuo je Vjeko Kobešćak, Jugov trener.

Gruž je nastavio pobjednički niz protiv Spandaua 04. I prije četiri sezone je svoj put u skupini počeo minimalnom pobjedom u Berlinu.

Semafor

Spandau 04 – Jug CO 6:7 (0:2, 1:2, 2:1, 3:2)
BERLIN Bazen Schöneberg. Gledatelja 350. Suci: Alessandro Severo (Italija) i Jaume Teixido (Španjolska).

SPANDAU 04: Baksa, Ćuk (2), Gielen, Negrean, Juengling, Kueppers (1), Dedović, Stamm (3), Reibel, Restović, Pješivac, Peterfy. Trener: Petar Kovačević.

JUG CROATIA OSIGURANJE: Popadić, Macan (1), Fatović (2), Lončar, Joković (2), Garcia (1), Lozina, Merkulov, Čulina, Žuvela, Benić, Papanastasiou (1), Vukojević. Trener: Vjeko Kobešćak.

Igrač više: Spandau 04 1/9, Jug CO 2/10.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Vodeni sportovi