Sport Vodeni sportovi

zagrepčanin u Gružu

Prvi u nizu dvoboja dvije najbolje hrvatske momčadi: ‘Žapci’ su opasniji, ali favoriti smo

zagrepčanin u Gružu

Prva epizoda serije u kojoj glavne uloge igraju Jug CO i Mladost ‘prikazuje’ se u Gružu ove subote od 19.15 sati. Druga epizoda u Triglav regionalnoj ligi s istim glumcima je 26. siječnja 2019. godine. Neki očekuju kako će treća biti na Final fouru. Plus ‘snimat’ će se najmanje dvije epizode u europskoj Ligi prvaka budući su suparnici u skupini, zatim najmanje jedna u Kupu Hrvatske jer su u istoj kvalifikacijskoj skupini.

U oba natjecanja mogu se ogledati još jednom, prije u Kupu Hrvatske, nego u europskoj Ligi prvaka, a ukoliko budu suparnici u doigravanju za prvaka Hrvatske - eto novih epizoda. Prošle sezone su Jug CO i Mladost ‘snimili’ sedam epizoda. Tri u Triglav regionalnoj ligi, te četiri u finalu domaćeg prvenstva. U oba natjecanja su igrali finale, ali u oba Mladost nije mogla preko Juga do trofeja. Uspjela je tek iznenaditi u drugoj utakmici finalne serije domaćeg prvenstva kad je na svojoj Savi dobila jugaše 6:5, nanijela im prvi i jedini poraz u domaćim natjecanjima prošle sezone, a ta utakmica će se pamtiti jer zvuči nevjerojatno – Mladost je pobijedila iako je tek u nastavku, sredinom treće četvrtine, postigla prvi pogodak! Na poluvremenu je bilo 3:0 za Jug.

Mladost se ove sezone vratila u europsku Ligu prvaka. Novu sezonu je dočekala jača. Dovela je MVP Europskog prvenstva – srpskog reprezentativca Miloša Ćuka, došli su Marino Čagalj, pa bombarder Antonio Petković, ruski reprezentativac Konstantin Kharkov. Ima trener Zoran Bajić na vratima i dalje Ivana Marcelića, na mjesto drugoj je stigao Luka Sučić. U dva metra je sjajni Cosmin Radu.

‘Žapcima’ je želja zagorčati život Jugašima, ne dozvoliti im da mirno spavaju uoči (brojnih) međusobnih ogleda ove sezone. Mladost je uoči ‘prve epizode’ bez ozlijeđenog Ivana Buljubašića. Jug?

- Spremni smo. Domaćini smo, i favoriti smo. Naravno, i oprezni. Prvo jer je početak sezone i vidljive su oscilacije u igri. Isto je i s Mladosti. Ona je u srijedu u Ligi prvaka kod kuće počela slabije protiv Hannovera, pa se digla i osvojila bod. Mi smo pak odlično otvorili utakmicu u Berlinu protiv Spandaua, a na kraju smo se čupali da sačuvamo pobjedu. Drugo iz razloga jer je Mladost opasnija i jača nego prošle sezone. Sad je Čagalj na beku, Ćuk je odličan šuter, a sad je tu još i Petković. Mladost je ove sezone jača na vanjskim pozicijama – istaknuo je Zagrepčanin u redovima Juga, 31-godišnji Luka Lončar.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Vodeni sportovi