Sport Vodeni sportovi

uz rub bazena

Jadranu niti treća nije sreća: Mladost prošla u finale Kupa nakon velike drame i pucanja peteraca

uz rub bazena

Jug CO i Mladost su u finalu 27. izdanja Kupa Hrvatske. Jug CO je 21. put u finalu Kupa Hrvatske, a Mladost 16. put uz napomenu kako su se prva dva izdanja igrala turnirski, svatko sa svakim. Ovo će biti 12. finale dva najtrofejnija hrvatska kluba otkada se o pobjedniku odlučuje u jednoj ili dvije utakmice, kako je bilo prije (jedna kod kuće, druga u gostima). U dosadašnjih 11 finala Jug vodi u pobjedama s 8:3.

Zadnji put su finale igrali 2016. kad je Jug stigao do svog dvanaestog trijumfa u Kupu Hrvatske, bilo je to na Final fouru u Slavonskom Brodu, a prošle je godine Jug obranio uspjeh pobjedom u finalu protiv splitskog Jadrana.

- Jesmo li mi trebali igrati u finalu, ili zagrebačka Mladost? – upitao je nakon drame u polufinalu, koja se odlučila na peterce, Ivan Asić, trener Jadrana.

Dugo nakon utakmice je 'čupao kosu', pogledavao prema sucima, te službenim osobama. Razlog je prva dodatna serija peteraca. Zvonimir Butić je pogodio za prednost Jadrana. Pogodio je potom za izjednačenje i Cosmin Radu, međutim, sudac koji je davao znak da se izvede peterac se oglasio, drugi je još namještao igrače, Radua da bude na pet metara od gola, a Maria Podruga da bude na gol crti.

- Radu je zakasnio. Nije šutirao kad se oglasio sudac, i to je kraj. Kakvo ponavljanje peterca. Tu je sve jasno. Radu nije šutirao. Kraj. Mi smo u finalu. Nisu smjeli suci priznati pogodak. Ponavljam, jesmo li mi trebali igrati u finalu, ili Mladost? Ja mislim mi – 'skakao' je Asić.

Potom je Visković uzdrmao vratnicu, a Podrug još jednom, kao i u petoj seriji, upisao obranu. U petoj seriji, nakon što su u prve četiri svi pogodili, peterac Deliću brani Marcelić. Tada Asić mijenja vratara. Podrug ide umjesto Anića, te brani peterac Laziću. Nakon toga gol Butića, te gol Radua, koji za Jadran nije gol. Međutim, kako suci nisu promijenili odluku, nastavilo se dalje. Visković potom pogađa vratnicu, a Podrug skida peterac Ćuku. Potom Zoviću brani Marcelić, a kako Podrug nije uspio zaustaviti Petkovića, Jadran je otišao kući, a Mladost ostala u Gružu.

- Imali smo od samog početka inicijativu i rezultat. Imali priliku otići na plus tri. Pogriješili. Puno tehničkih pogrešaka. Umjesto da oni jurcaju, mi jurcamo. Na kraju je pobijedila spremnija i sretnija momčad – rekao je Bajić.

Mladost je vodila s dva pogotka razlike u nekoliko navrata te s tom razlikom dočekala zadnju četvrtinu, koju je Jadran otvorio s 3:0 te prvi put poveo s 10:9. Jadran je 7 sekundi prije kraja četvte četvrtine izjednačio. Potom peterci.

Bajić nije zadovoljan što je finale svega 18, 19 sati nakon polufinala. Bolje bi bilo da su polufinala u petak, a finale u nedjelju, nego ovako, dan za danom.

- Imati dvije zahtjevne utakmice u tako kratkom vremenu. S druge strane Jug je mogao odmarati protiv Mornara najbolje igrače – dodao je Bajić.

Semafor

Jadran Split - Mladost 16:17 (11:11; 2:3, 2:3, 3:3, 4:2 - peterci 5:6)

DUBROVNIK Plivalište Gruž. Gledatelja 100. Suci: Obradović i Ivanovski (obojica iz Crne Gore). Opunomoćenik: Grbin (Korčula).

JADRAN SPLIT: Anić (10 obrana), Kunac, Zović (1), Krapić (1), Z. Butić (1), Pejković, Power, Popović (1), Visković (2), Milardović (1), Šetka (1), Bego, M. Podrug, Delić (3). Trener: Ivan Asić.

MLADOST: Marcelić (12 obrana), Radu (1), Miloš (2), Čagalj (1), Ćuk (1), Petković (1), Anzulović, Lazić, L. Bajić, Bijaka, Buljubašić (2), Harkov (2), Jurlina, Herceg (1). Trener: Zoran Bajić.
Igrač više: Jadran 18/9, Mladost 11/5

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Vodeni sportovi