Sport Vodeni sportovi

MLADI DUBROVČANIN O NASTUPU VATERPOLISTA NA SVJETSKOM PRVENSTVU, SVOJIM IGRAMA I PROMAŠENOM ZADNJEM ŠUTU U POLUFINALU protiv srbije

Sandro Sukno: Nisam želio ispasti heroj

MLADI DUBROVČANIN O NASTUPU VATERPOLISTA NA SVJETSKOM PRVENSTVU, SVOJIM IGRAMA I PROMAŠENOM ZADNJEM ŠUTU U POLUFINALU protiv srbije

Dobra je hrvatska “devetka”. Mlad je. Bit će mu 21-22 godine? Ne, 19. Što, 19? Razgovor na tribinama Foro Italica, red ispod novinarske lože, i to nakon što je Hrvatska izgubila polufinale protiv Srbije, a Sandro Sukno, hrvatska “devetka”, nije realizirao posljednji napad.

- Dobar je, unatoč promašaju – čulo se.

Jutro nakon uspjeha naše reprezentacije, napokon osvojene brončane medalje, Sukno, koji je 19 svjećica na rođendanskoj torti ugasio 30. lipnja, bio je umoran, ali zadovoljan.

- Na Svjetskom prvenstvu je najvažnije je bilo osvojiti medalju. Uzeli smo je i u Svjetskoj ligi, ali tada u Podgorici, kao i poslije na Mediteranskim igrama u Pescari, bili smo koncentrirani isključivo Rim. S malo sreće mogli smo i u finale – kaže Sukno.

Iščitava li se iz tvojih riječi kako ipak nisi potpuno zadovoljan?

- Uoči prvenstva bih potpisao broncu, ali sad smatram kako smo mogli u finale.

Ističe se kako je ovo SP, koje se održalo godinu dana nakon Olimpijskih igara u Pekingu, po kvaliteti slabije od prethodnog u Melbourneu. Srbija iz Australije, koja je tamo ostala bez medalje, jača je nego u Rimu gdje je uzela zlato. Hrvatska je bila jača prije dvije godine, kao i Mađarska, Australija, Italija...

- Možda, ali ovo je prvenstvo bilo teško jer je, za razliku od onog u Melbourneu, bilo dosta izjednačeno. Svatko je svakoga mogao pobijediti. Jedna Crna Gora te Mađarska ostali su iza nas, daleko od medalje, kao i domaćin Italija koja je razočarala. Ni kvaliteta igre nije bila spektakularna.

Hrvatska je zabilježila pet pobjeda i poraz u polufinalu.

- Do polufinala smo protivnicima nametali igru i zbog toga pobjeđivali. Srbija nam je, unatoč umoru nakon Italije i Mađarske, nametnula svoju igru. Raširili su nas po bazenu. Stvarao se veliki prostor između vanjske linije i centara. Par puta su nam i pobjegli u kontru...

Sandro protiv Srbije u polufinalu nije realizirao peterac, a u posljednjem napadu šut za izjednačenje i produžetak. Njegov pokušaj, šest sekundi prije kraja, završio je iznad vratnice.

- Nedostajalo je sreće. Prethodno sam pogodio vratnicu, lopta se odbila na crtu. I Paulo Obradović je pogodio vratnicu. Protiv Srba sam dao sve od sebe, ali eto, promašio sam taj zadnji šut. Nisam želio ispasti heroj koji će spasiti stvar. Sad kažu, trebao si ovo, trebao si ono, ali u tom trenutku sam želio napraviti najbolje.

Europsko prvenstvo u Malagi 2008. je bilo njegovo prvo veliko natjecanje. Mjesec dana poslije nije putovao za Peking, bio je prekobrojni. U Rimu je imao glavnu ulogu.

- Reprezentacija se dosta promijenila u odnosu na Peking, zato sam u Rimu dobio važnu ulogu. Ako me pitate jesam li zadovoljan, reći ću kako mogu bolje, kao i svi. To ćemo i dokazati i zato idemo u Zagrebu na zlato! Kompletni, mi smo favoriti Europskog prvenstva sljedeće godine kod nas.

Misliš li, kad kažeš kompletni, samo na ozlijeđene igrače koji nisu bili u Rimu?

- Najviše nam, kao ljevak, nedostaje Joković. Među četiri najbolja sastava u Rimu, samo smo mi bili bez ljevaka. Crnoj Gori je najveći problem bio što nije imala ljevaka, zato se protiv njih drukčije igrala obrana. Pokrivalo se glavne igrače na lijevoj strani, a pustilo one na desnoj. U nas su taj izostanak odlično nadoknadili Karač, Obradović i Bošković. Ne smijemo zaboraviti kako smo ostali bez Antonijevića na kraju, kako je Obradović imao problema s vratom, kako je Pavić branio sa slomljenim prstom i zbog toga je bronca uspjeh – ističe Sukno.

tonći vlašić

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Vodeni sportovi