StoryEditorOCM
Hranazdravi recepti

Idealni ljetni obroci: pretvorite salatu u glavno jelo i sačuvajte vitku liniju

Piše PSD.
8. srpnja 2014. - 13:29
Veliki izbor sezonskog povrća i voća je svakog ljeta poticaj maštovitim kulinarima da svakodnevno od tih namirnica pripremaju  zdrava i jednostavna jela. Najčešće osvježavajuće i brzo gotove salate, koje se ovisno o sastojcima mogu konzumirati kao predjelo, glavno jelo, prilog i desert.

Stoga u nas ni popularne tradicionalne salate od rajčice, paprike, krastavaca i raznih vrsta zelene salate začinjene uljem, octom, soli i katkad lukom, više nisu samo dodatak glavnim jelima od mesa, ribe ili tjestenine. Sve češće im se ovisno o receptu dodaje i drugo sezonsko povrće (špinat, rotkvica, mrkva, celer, kuhane mahune), termički obrađeno meso, riba, morski plodovi, jaja, tjestenina, proso, kus-kus i riža, suhomesnati proizvodi, sir, voće (breskva, dinja, kisela jabuka), orašasti plodov...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 19:24