StoryEditorOCM
Hranazeleni ponedjeljak

Nives Čičin Šain: Hranu koju jedemo možemo 'reprogramirati' ritualom zahvale

Piše PSD.
25. svibnja 2015. - 11:51
Jako volim jesti, no u jedenju najviše uživam kad mi ručak spremi netko drugi - kroz smijeh, ali posve iskreno priznaje splitska kiparica Nives Čičin Šain, koju sam prvi put posjetio prije nekoliko godina kada smo u prilogu “O, kućo mala” predstavili njezin stan.

Već tada mi se svidjelo što umjesto imena i prezimena, kao na većini stanova, na njezinim ulaznim vratima stoji natpis - Nives Vegeterian.

Pa iako se ova umjetnica - čiji vas radovi za trenutak mogu prenijeti u jedan drugačiji, eterični svijet paralelnih realnosti, ako barem na trenutak otvorite srce i pomislite “Zašto ne?”- uopće ne libi pričati o svom vegetarijanstvu, njezin pristup kulinarstvu u osnovi je posve minimalistički i bez trunke osuđivanja prema ljudima koji, primjerice, jedu meso.

- Osjećam...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 07:23