StoryEditorOCM
HranaPoslastica za sva vremena

Uživajte u sezoni smokava kao nikad do sad uz ovih sedam recepata

2. srpnja 2016. - 15:41

Smokve s pršutom

Smokvama skinuti peteljke, pa ih zarezati na vrhu u križ, blago otvoriti i u njih utisnuti fete kozjeg ili plavog sira, može i gorgonzola. Preko toga staviti plošku pršuta, neka bude masniji, a može se staviti i slanina. Staviti ih u škrovadu na masni papir, i zapeći maksimalno pet minuta na 180 stupnjeva. Ako ne volite zapečeni pršut, posebice zato što u pečenju može postati tvrd, umjesto njega se može koristiti i slanina. Ili se pršut samo stavi na kraj, nakon što se smokve izvade iz pećnice, sir se rastopi, a korica ploda postane lagano hrskava. Ovo je brza i vrhunska delikatesa, a poslužuje se uz neko fino vino ili porto.

Piletina u umaku od smokava

Na ulju izdinstati sitno isjeckanu kapulu, pa ubaciti piletinu isječenu na trakice, maknuti sa strane, ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 05:41